Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Vores bryllup | Den Laktosefrie Blog

Vores bryllup

Bryllup

For præcis én måned siden blev Morten og jeg gift på den smukkeste kirke, omringet af det nærmeste familie og venner. Der har været lidt små travlt, både inden den store dag og efterfølgende. Vi har en masse bolde i luften for tiden, hvor der er en masse ting der skal ordnes. Udover dette, så var vi på ferie i en uges tid, hvor vi fik nydt livet som Hr. og Fru. Vi har også været til hele 3 store koncerter i juni måned (AC/DC, Iron Maiden og Joe Satriani). Nu er det hele så små ved at være en helt almindelig hverdag igen, og derfor har jeg endelig tid til at skrive et lille indlæg omkring den store dag.

Hvis du har læst i et af mine tidligere indlæg, så nævner jeg at vi skulle holde festen på Munkebjerg Hotel ved Vejle. Vi blev gift d. 4. juni, som selvfølgelig var årets varmeste dag! Vi havde ønsket os sol og varme, men det var måske lidt i overkanten. Da min far og jeg var på vej til kirken, var det 30 grader udenfor, og jeg var jo iført min kæmpe kjole – det var varmt, men heldigvis er der jo aircondition i bilen! Det var lidt af en kamp må man sige, men heldigvis var kirken dejlig kølig 🙂 Vi var lidt mindre heldige da vi ankom til Munkebjerg Hotel. Da vi konstaterede at deres aircondition var gået i stykker, i hele bygningen, så vi sad alle sammen og smeltede i den bagende varme. Det var heller ikke særlig sjovt at være udenfor, hvor vi fik taget bryllupsbilleder i fuld sol. Jeg havde heldigvis en ret så energisk brudepige, der løb frem og tilbage i høje hæle, imens hun rettede på min kjole og hentede vand til den tørstede brud.

Bryllupsmenuen

Vi fik noget rigtig lækkert mad bestående af følgende:

Forret:
Lufttørret skinke, persillemayo, crunchy rugbrøsstykker og salatblad (dette har de normalt ikke på menuen, men var vores forslag)

Hovedret:
Stegt kalveculotte med frikassé af forårsgrønt, lille tærte med spinat og aromatisk kalvesauce, dampede gulerødder og asparges sammen med pommes anna.

Dessert:
Chokoladetærte med vaniljesyltede rabarber, rabarbergelé og iscréme med tonkabønne

Vi havde selv sammensat menuen fra deres menukort og var til prøvespisning på hotellet ca. en måned inden. Dog var ideen til forretten vores egen, da vi ikke fandt deres egne forretter indbydende. Der blev serveret forskellige vine under hele middagen, samt en Crémant d ́Alsace som aperitif. Efter desserten var der selvfølgelig bryllupskagen, hvor vi også serverede et glas Armensk cognac til alle gæsterne. Denne havde vi selv medbragt, da hotellet ikke tilbød denne. Armensk cognac anses for at være blandt de bedste i verden. Bryllupskagen var lige præcis som vi ønskede den! Den bestod af en passionsfrugtmousse og hvid chokoladecreme kage, med en tynd kagebund, dekoreret med en masse smukke blomster. Simpelt, men elegant og stilrent. Jeg har desværre ikke noget billede af hele kagen, da fotografen ikke fik snuppet det.

 

bryllupsfoto-1-99

bryllupsfoto-1-109

Brylluppet i billeder

Her er nogle billeder fra dagen. På det første billede bliver jeg hjulpet på vej til kirken af mine brudepiger, mens min far parkerer bilen. Vi havde den flinkeste og bedste præst til at vie os i kirken. Efter vielsen fik vi hilst på gæsterne og kørte derefter med limousinen til Munkebjerg Hotel ved Vejle. Det var en rigtig sjov tur med bobler og glæde. Vi havde min mor, mine brudepiger og Mortens mormor med i limousinen.

For jer der er interesserede, så er min kjole fra Panayotis. Ligeledes er mit slør og mine brudesko. Jeg har altid været til den romantiske og lidt klassiske stil, men jeg havde aldrig regnet med at min brudekjole ville være en havfruemodel. Men jeg var rigtig tilfreds, den er bare så smuk!

bryllupsfoto-1-217

bryllupsfoto-1-344

bryllupsfoto-1-500

 

13474957_10153703505783527_6627963005402763965_o

Detaljerne

Her får du en oversigt over detaljer som pynt, gæstebog osv. fra festen. Måske kan det give inspiration 🙂

Gæstebøgerne

Denne smukke bog har min mor lavet til os. Det er en boks, formet som en bog. Min mor har dekoreret den med smukt hvidt papir samt forskellige klistermærker. Gæster skrev små ønsker til os, som vi skal læse til vores bryllupsdag næste år. Udover dette, så havde vi også en gæstebog samt

Wedding favors (bryllups souvenirs)

Vi havde små favors til gæsterne. Dem havde jeg lavet sammen med min mor. Det er en lille kurv der indeholder 2 røde hjerte chokolader samt 2 bolcher og en lille figur med brud og brudgom i. Alle de små favors ligger i en stor, hvid kurv, som min mor har lavet. Den er simpelthen så smuk. Det er en fletkurv, som min mor har dækket til med flot silkestof, bånd og kunstige blomster. Jeg gik rundt med kurven til Michael Bublés “Dream a Little Dream of Me” og fik dem delt til alle de kvindelige gæster. Desværre har fotografen ikke taget et nærbillede af kurven, men man kan ane det en smule på billede nr. 2 og 3 nederst. Er der interesse for det, så kan jeg lave et separat indlæg omkring emnet. De kan iøvrigt også bruges til andre anledninger end bryllup.

bryllupsfoto-1-102

bryllupsfoto-1-1382

bryllupsfoto-1-1469

Specialbestilt chokolade med tryk

Vi havde også bestilt chokolade til gæsterne med vores bryllupslogo på. De blev bestil fra Chokochokoyeah (bemærk, at deres chokolader ikke er laktosefri!). Jeg fik dem pakket ind i små cellofanposer og lagt dem i en rund papæske. De blev delt ud til gæsterne sent på aftenen.

Bordpynt, bordkort og “wedding arch”

Jeg fandt aldrig nogle bordkort jeg var tilfreds med, så jeg valgte at lav dem selv. Dog var der desværre ikke nogle i lilla, som var vores farvetema til festen. De blev derfor cremefarvet med lidt glas. Bordpyntet har hotellet sørget for efter vores ønskede farver i lilla, mørkeblå og hvid. Det fine champagneglas med sten og sløjfe er en min mor har lavet til brud og brudgom, så vi kunne skåle i dem. Min mor har også haft pyntet en rosenbue med stof, perler, lys og kunstige blomster. Der blev ikke brugt ægte blomster fordi de visner nemt. Den stod bagved os, hvor vi sad som brudepar.

bryllup

bryllupsfoto-1-125

Bryllup

Bryllup

 

Dette var alt hvad jeg havde denne gang. Jeg håber, at du blev inspireret til den næste fest, om det er bryllup, barnedåb eller fødselsdagsfest. Er der noget du har spørgsmål til eller ønsker flere detaljer på, så er du selvfølgelig velkommen til at lægge en besked til mig i kommentarfeltet.

Hav en skøn mandag! 🙂

 

4 Comments
Previous Post
Laktosefri rabarberkage m. rabarbersirup
Next Post
Arla Laktosefri Hytteost