Nyhed! Valio Laktosefri Smørbart

Smorbart_nyhed_denlaktosefrieblog

Valio har lanceret et nyt smørbart produkt. Samtidigt med lancering af det nye smørbar, udgår Valio Eila Laktosefri Smør.  Jeg har fået det undersøgt nærmere ved at snakke med Valio, der netop har bekræftet at ingredienserne i den nye smørbar er anderledes end Valio Eila Laktosefri Smør, eftersom den nu er et smørbart produkt. Valio Eila Laktosefri Smørbart er et blandingsprodukt med naturlige ingredienser. Jeg har lavet en sammenligning af Valio Eila Laktosefri Smør og Valio Eila Laktosefri Smørbart, som I kan se længere nede i indlægget.

Med min samtale til Valio Danmark, spurgte jeg hvorfor Valio Eila Laktosefri Smør udgår og har fået denne officielle udtalelse fra Valio:

 

“Desværre har salget af Valio Smør ikke levet op til vores forventninger, hvilket har medført at vi har valgt at tage den af hylderne. Med dette sagt forsøger vi løbende at optimere vores sortiment af laktosefrie produkter.”
Valio Danmark, 2014

 

 

Sammenligning af Valio Eila Laktosefri Smør og Valio Eila Laktosefri Smørbart:

Valio informerede mig om at den nye smørbar har mere energi, 5 g mindre fedt, flere kulhydrater, mindre vitamin A. Proteinerne er den samme, men der er mere salt i (0,1 g mere). Den indeholder ligeledes vitamin D. Den er smørbar, som navnet siger og er dermed ikke nær så hård som den forrige. Her er et oversigt over ingredienserne i både den nye og gamle smør. Valio Smørbart indeholder 250 g smør. Valio Smør indeholdte 200 g smør.

Indhold, ingredienser og næringsværdi for Valio Eila Laktosefri Smørbart:

Pr.100 gram
Energi 2799 kj/681 kcal
Fedt 75 g
Heraf mættede fedtsyrer 31 g
Kulhydrat 0,8 g
Heraf sukkerarter 0,8
Protein 0,6 g
Salt 0,9 g
Vitamin A 420 µg (53 % af RI*)
Vitamin D 10 µg (200 % af RI*)

* = Referenceindtag

Ingredienser:
Laktasbehandlet smør, rapsolie, vand, salt, vitamin D.

(venligst udlånt af valio.dk)

 

smor_valio_denlaktosefrieblog_dk

Indhold, ingredienser og næringsværdi for Valio Eila Laktosefri Smør:

Pr.100 gram
Energi 2970 kj/722 kcal
Fedt 80 g
Heraf mættede fedtsyrer 45 g
Kulhydrat 0 g
Heraf sukkerarter 0
Protein 0,6 g
Salt 0,8 g
Vitamin A 600 µg (75 % af RI*)

* = Referenceindtag

Ingredienser:
Pasteuriseret laktasbehandlet fløde, salt (0,8%), mælkesyrekultur.
Fløden der er anvendt til smørret er forrinden behandlet med enzymet laktase for at fjerne laktosen.

(venligst udlånt af Valio Danmark)

 

Tak til Valio Danmark for info og de fine billeder 🙂 Og ikke mindst, de dejlige produkter!

 

 

 

 

 

3 Comments
Previous Post
matilde_mini_denlaktosefrieblog_dk3
Next Post
denlaktosefrieblog_hokkaidosuppe