Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Valentinsdag Special: Laktosefri hindbær- og blåbær cheesecake | Den Laktosefrie Blog

Valentinsdag Special: Laktosefri hindbær- og blåbær cheesecake

denlaktosefrieblog_dk_laktosefri_cheesecake_hjerteformet

For et par dage siden, spurgte jeg på Facebook siden omkring hvilken lækker laktosefri dessert opskrift I kunne tænke jer i forbindelse med Valentinsdag. Mange af jer svarede “laktosefri cheesecake”. Dette er faktisk lidt pudsigt, da jeg selv legede med ideen i mit hoved, men jeg tænkte det bedste ville være at involvere jer læsere og høre jeres forslag 🙂

Min opskrift på laktosefri cheesecake er faktisk meget nem at gå til og så smager den bare fantastisk. Jeg har lavet den et par gange efterhånden, bl.a. til min 25 års fødselsdag i 2013, hvor jeg serverede den til gæsterne, hvor den var et hit! Jeg har i noget tid tænkt på at dele opskriften på bloggen, men har ventet på det rette tidspunkt 🙂

Der er nogle ting man skal være opmærksom på når man laver den. Jeg har med vilje skrevet Arla’s laktosefrie creme fraiche 15%, da den er mere cremet og tykkere i konsistensen end den lette creme fraiche fra Valio (12% fedt).
Man skal også huske at lade husblassen køle helt af inden man tilføjer den til dejen, da den ellers vil klumpe! (Med det sagt, så er den stadig spiselig, men desværre med små klumper i dejen).

Hjerteformet springform
Den hjerteformede springform som jeg har brugt til opskriften er købt hos Kop & Kande til 99,95 kr. Klik her for at se mere. Man kan også bruge et hjerteformet fad i stedet for en springform. Det er alt efter hvordan man vil servere kagen – om man skal kunne se den fra siden eller om den må godt være dækket til og kun toppen af kagen kan ses.

hjerteformet_springform_valentinsdag

Om ingredienserne og hvor de kan købes:
Til denne opskrift bruger jeg digestive kiks. De fleste af dem indeholder kun spor af mælk (fx. den fra Coop) og så er der også nogle der er helt mælkefrie, fx. LU Digestive kiks og Göteborg Kiks Digestive Original. De findes alle sammen i de fleste supermarkeder.
Philadelphia’s laktosefrie flødeost er ikke en fast vare i supermarkederne, men er begyndt at dukke mere og mere op. Lige nu (uge 7) er Philadelphia laktosefri flødeost på tilbud i Bilka til 14,- kr. Den kan også findes i nogle Netto butikker til omkring 10,- til 19,95 kr. (jeg købte min til en 10’er i min lokale Netto).

laktosefri_philadelphia_denlaktosefrieblog_dk

Ingredienser:

200 g LU Digestive kiks eller Göteborg Kiks Digestive Original (begge er mælkefrie)
50 g Valio Eila Laktosefri Smør
4 stk. husblas
175 g Philadelphia Laktosefri flødeost
200 g Arla Laktosefri Creme Fraiche 15%
50 g flormelis
4-5 dråber Dr. Oetker hindbærekstrakt (smag evt. til)
80 g friske blåbær
80 g friske hindbær
Evt. rød eller pink konditorfarve/pastafarve (pastafarver er mere intense i farven)

Fremgangsmåde:

1. Find en stor skål frem og hæld kiksene heri. Brug en kartoffelmoser el. lign. til at knuse kiksene. Sørg for at knuse det til krummer – det gør dog ikke noget der er nogle få store stykker.

2. Smelt smørret og hæld det over de knuste kiks. Rør godt rundt med en ske, så smørret bliver blandet godt med de knuste kiks.

3. Tag den form du vil benytte til kagen. Jeg har valgt at bruge en hjerteformet springform som nævnt før, hvis du også bruger sådan en, så brug kun formen, ikke bunden af springformen og placer den på et kagefad (vær opmærksom på at den skal kunne være i et køleskab efterfølgende). Hæld kikseblandingen i formen og tryk den godt på overfladen med en ske så den får en “hård” overflade. Stil den herefter i køleskabet mens du laver osteblandingen.

4. Hæld koldt vand i en flad plastikbeholder og læg husblassene heri. Tryk dem let ned, så de er dækket til med vand. Tag tid på 10 minutter.

5. Tag en skål, hæld creme fraiche, flødeost og flormelis. Rør godt rundt med en piskeris eller en håndmixer. Hæld herefter hindbærekstrakt og smag til.

6. Når husblassen er klar, hold pladerne med hænderne mens vandet hældes fra. Smelt husblassen over vandbad mens der røres rundt i den. Lad den køle HELT af inden den blandes sammen med osteblandingen (brug en håndmixer).
Hvis cheesecaken skal være farvet, kan man vælge at tilføje et par dråber konditorfarve eller pastafarve i. Hvis der skal være 2-farvede lag, som på billedet, så del osteblandingen i 2 skåle inden du tilføjer farve i.

7. Til sidst tilføjes de friske bær som blandes i med en ske.

8. Tag kiksebunden ud af køleskabe og tilføj osteblandingen. Sørg for at fordele osteblandingen jævnt. Har du 2 forskellige farvet osteblanding, så start med 1 lag af gangen. Læg den herefter kagen på køl i køleskabet i minimum 2 timer inden servering. Hvis der er tid, så lad den gerne stå natten over.

Vær opmærksom på: Hvis du har brugt en springform, så tag den først af kagen når den har fået lov til at stå i køleskabet!

Cheesecaken er hermed klar til servering! 🙂

denlaktosefrieblog_dk_laktosefri_cheesecake_2

Jeg nåede desværre ikke at snuppe et ordentlig billede af kagen efter den havde stået på køl længe nok – derfor blev der ikke taget de bedste billeder af kagen, men håber det går. Jeg har derfor også tilføjet et billede af en cheesecake jeg lavede sidste år (samme opskrift), hvor kagen havde fået lov til at stå natten over og havde den perfekte konsistens (det er den med flagene). Kan ses forneden 🙂

laktosefri_cheesecake_denlaktosefrieblog_dk_2013

1 Comment
Previous Post
Next Post