Svampet blåbær kage

laktosefri_blaabaerkage

Jeg elsker simpelthen blåbær! Og alt der har med blåbær at gøre. Her den anden dag fik jeg lyst til at bage en blåbær kage. Jeg søgte efter inspiration på både nettet og bøger, men til min store overraskelse, så kunne jeg ikke finde en eneste opskrift på en blåbær kage! Alle opskrifter var enten cupcakes, muffins eller en form for en lagkage med blåbær creme og lignende. Så jeg måtte improvisere og “opfinde” min egen blåbær kage opskrift. Resultatet var yderst tilfredsstillende og jeg fik også ros fra både venner og familie! Kagen har en dejlig svampeagtig konsistens og kan spises både varm og efter den er kølet ned. Eventuelt drys til med en smule flormelis fordelt over hele kagen.

Her er så min opskrift på blåbær kagen:

Bagetid: 40 minutter ved 200 grader

250 g mel
300 g sukker
3 æg
2 dl laktosefri mini-mælk
50 g smør
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
200 g friske blåbær

Læg gerne alle ingredienserne ud ca. en halv time inden du starter. Kager bliver altid bedst når man bruger ingredienser i stuetemperatur. Sukker og mel piskes sammen i en skål med en håndmixer til det er luftigt. Melet blandes sammen med vaniliesukker og bagepulver, hvorefter det drysses igennem en stor si i små bidder mens det piskes igennem i dejen. Mælken opvarmes og smørret hældes i. Giv det et lille opkog. Lad det afkøle lidt og hæld det derefter i dejen og pisk forsigtigt til. Til sidst hældes de friske blåbær i dejen og blandes forsigtigt med en ske. Smør og mel en bageform (ca. 35cm x 20cm) og hælde dejen deri. Du kan også bruge bagepapir.

Kagen bages midt i ovnen i 40 minutter på 200 grader. Husk at lade kagen afkøle i få minutter inden du skærer den. Du kan altid tjekke om kagen er helt bagt indeni ved at prikken i kagen med en tandstik.

Tip! Hvis der ikke sidder noget på tandstikken, så er kagen bagt. Hvis der er dej rester på, så skal kagen have nogle få minutter mere 🙂

2 Comments
Previous Post
Next Post
oatly_denlaktosefrieblog