Stikkelsbær- og blåbær sommertærte

crumblecake_denlaktosefrieblog

Jeg har de sidste 3 måneder gået og stirret på stikkelsbærbuskene i mine forældres have! Jeg har ventet spændt på at det skulle vokse og modne så jeg kunne samle dem og prøve nogle lækre opskrifter af. Et af dem var at afprøve en tærte opskrift jeg havde i tankerne. Det tog mig ikke lang tid at tilberede den og den er utrolig nem at lave! Og sidst men ikke mindst, den er vildt lækker! Jeg tror det er min yndlings sommertærte iår og jeg vil varmt anbefale dem til de lune sommeraftenen og når man får spontant gæstebesøg! Idet den er så utrolig nem at lave, så tager det ikke så lang tid før man har en lækker tærte klar til kaffen.

Opskrift til bær fyld:
300 g friske stikkelsbær
100 g friske blåbær
150 g sukker
1 spsk. vanillesukker

Opskrift til rasp blanding:
100 g rasp eller æblekage rasp
25 g laktosefri smør

Opskrift til dej:
150 g mel
125 g laktosefri blødt smør
1 tsk. vanillesukker

Tilbehør:
Laktosefri creme fraiche eller fløde

Fremgangsmåde:
Start med at lægge smørret til dejen ud, så den er blød inden brug. Forvarm ovnen på 180 grader. Vask blåbær og stikkelsbær og nip stikkelsbærrene. Hæld alle bær ned i en ovenfast fad. Bland sukker med vanillesukker og drys det over bærerne. Smelt 25 g laktosefri smør på en pande og tilføj raspen. Bland smørret godt ind med raspen og rist indtil gyldenbrunt. Lad den afkøle. Bland alle ingredienserne til dejen og smuldre smørret godt ind med fingrene. Til sidst tilsættes raspen ned i dejen og blandes godt med en ske. Herefter fordeles dejen ligeligt over bærblandingen i fadet. Ret overfladen til med en ske og sæt den i ovnen i 40 minutter.

Servér tærten lunt med laktosefri creme fraiche eller laktosefri fløde som tilbehør. Den kan sagtens også spises når den har været på køl. Det er bare smag og behag 🙂

0 Comments
Previous Post
indbagte_groensag_denlaktosefrieblog
Next Post