Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Sprøde havrekager med chokolade | Den Laktosefrie Blog

Sprøde havrekager med chokolade

havrekager_denlaktosefrieblog_dk

Efter at have blogget så meget om havre og smagt på havremælk, så fik jeg pludselig den idé at bage havrekager. Da jeg havde min søster på besøg den aften, så endte det med at vi hyggede os med at lave det sammen. Resultatet blev så til nogle lækre og sprøde havrekager! De blev afprøvet på familien og kæresten som alle roste dem for at smage vældig godt! De blev dog større end jeg ville have dem til, men jeg havde allerede undervejs regnet det ud.

HUSK! Det er vigtigt du sætter smørret ud et par timer inden du har planlagt at bage (lad det gerne stå 3-4 timer)

Her får du min opskrift på havreflager (ca. 20 stk, afhængigt af størrelsen på dem – mine var ca. 10 cm i diameter efter bagning)

Bagetid: 15-20 min ved 175 grader

300 g flormelis
200 g blødt smør
300 g havregryn
200 g mel
1 tsk. bagepulver
ca. 30 g laktosefri chokolade (det behøver ikke at være koge/smelte chokolade! En helt alm. laktosefri chokolade kan bruges)

Fremgangsmåde:
Tag det bløde smør og læg det i en skål og rør det rundt med en piskeris. Efter det har fået en endnu blødere konsistens, tilsætter du flormelis til og rører godt rundt til det er godt blandet med smørret. Herefter hælder du havregryn i og rører godt rundt med enten en ske eller piskeris. Når det er godt blandet i, er det tid til at hælde mel og bagepulver i og røre godt rundt igen. Til sidst hakker du chokoladen i småstykker og hælder det i og rører godt rundt. Du må gerne “ælte” lidt i dejen i skålen og sikre dig at det er både klumpet men klistrer godt. Herefter dækker du en bageplade med bagepapir og former små kugler med hænderne. Når du har sat dem på pladen, kan du trykke dem flade med håndflade. Kagerne bliver en smule større under bagning, så pas på med ikke at lave kuglerne alt for store (medmindre du vil have ekstra store havrekager som mine på 10 cm). Bagetiden er lidt afhængigt af din ovn og størrelsen på kagerne. Hvis det er mindre end mine og tynde, så vil jeg anbefalde at starte med at sætte dem i ovnen i 10 min. En anden måde at se på om kagerne har fået nok, er når de er gyldenbrune på overfladen (pas på med ikke at brænde dem!).

havre_dej

havre_kugler

VÆR ISÆR opmærksom på når du tager kagerne ud af ovnen. Du må IKKE fjerne dem fra bagepladen med det samme, men lad dem køle af på bagepladen før du sætter dem på en bagerist. Hvis du fjerner dem med det samme vil du komme til at ødelægger havrekagerne, da de stadig er bløde og vil gå i stykker.

Tip! Hvis du vil gøre noget ekstra ud af havrekagerne, så kan du evt. undlade chokoladen i dejen og i stedet for dyppe havrekagerne (efter de er bagt og afkølet) i smeltet chokolade (laktosefri) og evt. drysse noget frysetørret hindbær 🙂

Go’ fornøjelse med dem! Del gerne dine oplevelser, hvis du skulle gå hen og bruge mine opskrifter! 🙂

havrekager_plade

0 Comments
Previous Post
chokolade_denlaktosefrieblog_dk
Next Post
my_pesto