Solbær yoghurt is uden sukker

solbaer_yoghurt_is_denlaktosefrieblog

For et par uger siden, skrev en af mine søde læsere på Facebook, at hun søgte efter laktose- samt sukkerfrie opskrifter, der var nemme at lave. Og det skulle også være til børn. Efter at jeg brugte et par timer med at lægge hovedet i blød, så fik jeg den idé om en laktosefri og sukkerfri is! Is kan alle børn jo lide og især lige nu hvor vi har sådan noget lækkert sommervejr udenfor! Mine forældre har en dejlig stor have med en masse frugt og bær, så jeg fik inspiration af solbærbusken, der stod og ventede på at blive plukket. De var dog ikke helt modne før igår, hvor jeg var ude og plukke 1 kg bær bare fra den ene busk. Solbær er et af de sundeste bær der findes i Danmark. Den indeholder mere C-vitamin end en appelsin og er også rig på A-, B-, og E-vitamin samt kalcium og jern. Honning er også rigtigt sundt og bliver brugt i mange forskellige opskrifter hvor man vil erstatte sukker med noget andet sødt. Honning er et naturligt sødemiddel, da der ikke er tilsat nogle tilsætningsstoffer, men er ren honning. Honningen brugt til denne opskrift er en fast honning med en mild og rund smag.
Solbær yoghurt isen har en sødlig og sur smag af friske solbær. Hvis man ønsker en sødere smag, kan man evt. tilføje mere honning end beskrevet i opskriften 🙂

Opskrift:
500 g økologiske, friske solbær
230 g fast honning (jeg har brugt den fra Jakobsen, der hedder Hverdagens Honning)
3 dl laktosefri yoghurt natural

Fremgangsmåde:
Vask solbærrene godt og grundigt og kom dem i en blender eller en hakkemaskine. Blend bærrene godt. Tilføj herefter honningen i blandingen og blend igen. Derefter hældes blandingen i en skål og yoghurten kommes i. Med en ske røres det godt i og til sidst hældes hele blandingen i en plastikbøtte og lukkes tæt med låg. Stil bøtten i fryseren. Tjek til isen efter et par timer og rør i den. Gentag det i et par gange indtil isen er godt frossen. Et alternativ er at bruge isforme til yoghurt isen, i stedet for en plastikbøtte. Servér isen i en skål og pynt med friske solbær og evt. citronmelisse (citronmelissen er ses desværre ikke med på billedet her, det er blade fra en solbærbusk).

Opskriften giver ca. 1 kg solbær yoghurt is.

Tip! Hvis man ikke kan lide solbær, så kan man sagtens bruge andre bær, f.eks. hindbær, brombær, jordbær osv. Eller endda flere slags bær sammen.

20130801-203752.jpg

2 Comments
Previous Post
Tomatsalat med citron olivenolie
Next Post
ost_laktosefri_denlaktosefrieblog_dk