Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Roulade med bananfyld | Den Laktosefrie Blog

Roulade med bananfyld

roulade_bananfyld

Jeg har haft en super spændende og travl uge med start på et nyt arbejde. Jeg var dog så uheldig at blive forkølet og jeg er stadig ikke blevet rask. Af denne grund skal jeg holde mig i ro og slappe af – hvilket jeg ikke er så god til! Igår fik jeg pludselig lyst til kage og brugte 5 minutter på at finde ud af hvad jeg skulle bage som var både nemt, hurtigt og hvor jeg kunne bruge det jeg lige havde liggende derhjemme. Jeg var faktisk overrasket over den energi og overskud jeg pludselig fik. Jeg fik den idé at bage en roulade og lave en lækker banan fyld til. Inspirationen kom af, at jeg havde en klase bananer liggende og da jeg ikke lige have overskud til at bage en banankage (som tager en del tid i ovnen), så tænkte jeg at eksperimentere med det som fyld i en roulade. Jeg valgte at lave en roulade, da det ikke tager mere end 5 minutter at lave en roulade dej og er færdig bagt på få minutter! 🙂

Resultatet var en lækker roulade med frisk banansmag. Det er noget jeg helt klart vil bage igen.

Roulade dejen som I får opskriften til her, er faktisk en jeg har lagt op før (se tidligere opskrift her). Men I får den lige igen sammen med den nye, lækre bananfyld. I får i øvrigt også lige et billede af mine smukke røde roser, som jeg har fået af min dejlige mor 🙂

 

Ingredienser til roulade dej:

  • 2 dl sukker
  • 2 dl mel
  • 3 æg
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde for roulade:

1. Forvarm ovnen på 250 grader. Hæld sukker og æg i en skål og pisk indtil dejen er hvid og luftig.

2. Bland mel, bagepulver, vanillesukker sammen og tilsæt det til dejen lidt efter lidt igennem en stor si, imens der piskes. Hvis du vil have en chokolade roulade, så tilsæt 2-3 spsk. kakaopulver (brug gerne en si).

3. Til sidst tilsætter du det kogende vand.

4. Dæk en flad bredepande med bagepapir inden dejen hældes ovenpå (brug gerne AMA bagespray inden).

5. Dejen bages i ovnen i ca. 5-7 minutter på 250 grader. Når den tages ud af ovnen, så skal den køles lidt af inden man tilføjer creme og ruller den. Stil den gerne i køleskab i mindst 1 time inden servering, så smager den bedst.

Ingredienser for bananafyld:

  • 2 stk. modne bananer
  • 1/4 Arla Laktosefri Fløde
  • 2-3 spsk. lys sirup

Fremgangsmåde for bananfyld:

1. Mos bananerne med en kartoffelmoser.

2. Pisk fløden til flødskum.

3. Tilsæt bananmosen i flødeskummet og pisk let.

4. Smag til med lys sirup og pisk let.

5. Cremen er klar og kan smøres på rouladen.

 

roulade_bananfyld2

roulade_bananfyld3

 

Fortsat god søndag til jer!

 

 

0 Comments
Previous Post
smor_valio_denlaktosefrieblog_dk
Next Post
324325_ForeverUltra_2014