Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Rejseguide til når man skal på ferie som laktoseintolerant | Den Laktosefrie Blog

Rejseguide til når man skal på ferie som laktoseintolerant

Frk_Lakto_rejseguide

Juli måned er skudt igang og det er for alvor ved at være ferietid 🙂 Jeg skal selv på ferie om ikke særlig lang tid og derfor synes jeg det er oplagt at blogge om hvad man gør, når man som laktoseintolerant tager på ferie. Det er især svært når man rejser til et nyt land og ikke ved hvad der bliver serveret på restauranten.

Som nævnt tidligere, så benytter jeg mig helst ikke af piller, så jeg kan spise løs af alt det man ikke må som laktoseintolerant. Enten undgår jeg det eller også benytter jeg laktosefrie produkter. Med det sagt, så er jeg ikke imod brugen af medicin, så man som laktoseintolerant kan synde i ny og næ. Jeg har bare valgt at begrænse det og har kun benyttet mig af det 2 gange i mit liv. Men da jeg godt kan lide at være forberedt, så sørger jeg altid for at have de mest nødvendige piller til at ligge hjemme, og i min lille “medicin pung” i tasken, som jeg flittigt bærer rundt med mig. Man ved jo aldrig om man skulle få brug for det.

Her vil jeg nævne noget forskelligt medicin, som jeg mener vil være en god idé at have med sig på rejsen, som laktoseintolerant.

 

LACTOCARE (laktosefri, glutenfri tilskud af mælkesyrebakterier)
Min mor, der også er laktoseintolerant introducerede mig for Lactocare for et par år siden og det har jeg været ret glad for. Jeg har i flere år døjet med en sart mave og dårlig fordøjelse. Det har selvfølgelig hjulpet på problemet da jeg startede med en laktosefri kost efter jeg fik diagnosen, men til tider kan det stadig drille lidt. Her kommer Lactocare så ind på billedet. Jeg købte Lactocare Daily og tog dem hver dag i et par måneder og det hjalp en del. Hvis nogle af jer har kigget, så står den også anbefalet her på bloggen.
Det skal siges at Lactocare er IKKE medicin for at spise mad der indeholder laktose, men et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier. Det hjælper med at holde en god mave-tarm flora. Mælkesyrebakterier findes i mange levnedsmidler, såsom i yoghurt og ost. Mælkesyrebakterier er også naturligt til stede i vores egen mave-tarmkanal.

Lactocare findes i 6 forskellige varianter i alt. Dem jeg vil anbefalde er Lactocare Daily og Lactocare Travel. Priserne varierer alt efter hvilket tilskud man vælger og hvor mange. De kan fås i en pakke med enten 30 eller 60 stk. kapsler (de kan iøvrigt også drysses på maden).

 

laktosefri_kosttilskud_lactocare_denlaktosefrieblog_dk

 

Her er en liste over hvad de forskellige Lactocare tilskud kan anvendes til:

  • Lactocare Daily anvendes til at balancere tarmfloraen ved mavebesvær, oppustethed og luft i maven.
  • Lactocare Travel anvendes til balance i maven ved rejser.
  • Lactocare Stop anvendes til at genoprette den naturlige tarmflora.
  • Lactocare Plus bruges efter anti-biotisk behandling.
  • Lactocare Feminin er til kvinder og bidrager til balance i urinveje og i skedens mikroflora.
  • Lactocare Fiber giver balance i tarmfloraen ved fordøjelsesbesvær og træg mave.

Spørg efter dem på dit lokale Apotek.

 

LactaNON (tabletter)
En anden god idé at have med i medicin tasken er LactaNON. Det er tabletter der indeholder laktase enzym. Tabletterne kan bruges til at kunne indtage mad der indeholder laktose. Det er en hurtigt og nem løsning på at undgå mave problemer forårsaget af laktose. LactaNON indeholder hverken laktose, gluten, gær eller mælkeprotein.

Spørg efter den på dit lokale Apotek.

 

lactanon_denlaktosefrieblog_dk

 

Lactrase (kapsler)
Lactase har samme virkning som LactaNON men er i modsætning til LactaNON lavet i kapsel form, hvilket giver mulighed for at drysse det på mad der indeholder laktose. De er selvfølgelig også velegnet til at sluge. Ved at drysse det på maden, kan det for eksempel lette indtagelsen for børn.

Spørg efter den på dit lokale Apotek.

lactrase-kapsler_denlaktosefrieblog_dk

Intolerance og fødevareallergi på andre sprog
Et godt råd til når man er ude og rejse, er at kunne spørge ind til maden og sige hvad man ikke kan tåle. Selvom de fleste steder forstår engelsk, så kan det være lidt af en udfordring alligevel. Det kan selvfølgelig også være lidt af en udfordring hvis man ikke selv er en haj til det engelske sprog.
Til dette problem, forslår jeg at benytte sig af oversættelser fra  EFA (European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations) som Astma-Allergi Forbundet tilbyder på deres hjemmeside. Det er blevet oversat til 23 forskellige sprog og der ligger også Astma-Allergi Forbundet’s egne oversættelser, som man kan bruge til at læse ingredienser på varer i udlandet (pt. er der oversættelse for 10 lande).

Her er links til oversættelserne, som man kan hente som en pdf, printe ud og tage med sig på rejsen:

 

Jeg håber at dette kan være til hjælp og ønsker jer alle en rigtig god sommer og ferie! 😀

1 Comment
Previous Post
Next Post