Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Rabarberpassionssnitter med hjemmelavet marmelade | Den Laktosefrie Blog

Rabarberpassionssnitter med hjemmelavet marmelade

rabarbersnitter_denlaktosefrieblog

Dette indlæg har været på vej længe, grundet andre vigtigere opskrifter kom op. Men her er den endelig!

Hindbærsnitter er af de populære kager, som de fleste elsker. Jeg har før lavet de klassiske hindbærsnitter, men denne gang besluttede jeg mig for at lave dem med en anden smag. Jeg brugte min hjemmelavede rabarber-passionsfrugt marmelade og resultatet blev til nogle dejlige og velsmagende snitter 🙂 Her får du min opskrift på snitterne. Du kan sagtens bruge en anden marmelade end den jeg har brugt, men hvis du vil lave din egen rabarber-passionsfrugt marmelade, så kan du se min opskrift HER. Den er utrolig nem at lave og så smager den rigtig godt! Jeg har haft mange familie og venner der har spurgt efter den.

Opskrift på rabarberpassionssnitter:
100 g sukker
200 g laktosefri smør
300 g mel
1 æg
Hjemmelavet rabarber-passionsfrugt marmelade (få opskriften her)
2 dl flormelis
2-3 spsk. kogende vand
Evt. frugtfarve til pynt
Evt. frysetørret jordbær eller krymmel til pynt

Fremgangsmåde til mørdej:
Bland mel og sukker sammen i en skål. Skær smørret i små stykker og hæld det i skålen. Herefter, smuldres dejen med fingrene indtil der ikke er flere klumper og ægget tilsættes. Dejen skal nu æltes godt og grundigt til den er glat og ensartet. Form den til en stor klump og pak den ind i husholdningsfilm. Derefter skal dejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter inden brug.

Når dejen er fast, tages den ud af køleskabet og formes til 2 rektangler i ca. samme størrelse. Dejen kan være lidt svært at rulle ud, især hvis man er “nybegynder” i at bage snitter. Det er bedst at rulle det ud lige så snart man har taget det ud, da dejen hurtigt bliver meget blød og klistrer sig fast. For at undgå at dejen sætter sig fast på kagerullen, så er det en god idé at lægge noget bagepapir både under og over dejen når man ruller den ud. Læg dem på en bradepande og bag hver for sig, midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Pas på med ikke at bage den for meget (afhænger lidt af ens ovn). Dejen er klar når den har en letter hvidgylden farve.

Fremgangsmåde til glasur:
Glasure er forholdsvis nem at lave og de fleste kender den nok. Flormelis hældes i en lille skål og de kogende vand kommes i. Herefter piskes det let med enten en ske eller en lille piskeris. Hvis man ønsker det, så kan man hælde et par dråber frugtfarve i. Jeg har brugt blå og gul fra Dr. Oetker til at få en lysegrøn farve.

Lad pladerne køle af inden du smører marmelade på i et tyndt lag på den ene plade. Derefter ligger du forsigtigt den anden plade på og hælder glasuren på. Glasuren skal hældes på lige efter man har lavet den. Til sidst kan du drysse lidt frysetørret jordbær (som jeg har gjort) eller bruge krymmel, glimmer osv., inden du skærer dem ud i ønsket størrelse. Glasuren skal være “størknet” inden du skærer, men der skal ikke gå alt for lang tid, for ellers går pladerne i stykker når man skærer. Et alternativ er også at forme snitterne runde (så skal man skære dem ud med et glas inden man bager dem). Det har jeg gjort engang og de virkede meget fine. Det skal dog understreges at de kan variare i størrelsen når man skærer dem i form inden man bager dem.

Hvis du ikke skal bruge hele dejen, så kan den sagtens holde sig i en fryser i ca. 1-2 måneder. Husk blog at pakke den godt ind i husholdningsfilm og tag den ud 5-10 minutter inden brug.

Go’ fornøjelse! 😉

 

 

 

0 Comments
Previous Post
chokoroulade_denlaktosefrieblog
Next Post
indbagte_groensag_denlaktosefrieblog