Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Nem opskrift på indbagte grønsager | Den Laktosefrie Blog

Nem opskrift på indbagte grønsager

indbagte_groensag_denlaktosefrieblog

Forleden dag, havde jeg min søster på besøg og vi besluttede os for at lave nogle snacks. Vi blev enige om at det kunne være lækkert med nogle indbagte grønsager og gik på “grønsags jagt” efterfølgende. Vi brugte de grønsager vi lige kunne finde i butikken i nærheden og det resulterede i denne lækre opskrift. Det er nemt at lave og kræver ikke det helt store. Der skal dog gøres opmærksom på, at der er en del dej, så man får rigtig mange indbagte grønsager! Vi brugte kun lidt over halvdelen af dejen og mængden af grønsagerne beskrevet her, er lige præcis nok til det.

Opskrift på indbagte grønsager:
6 stk. gulerødder
1 stk. rød peberfrugt
3 forårsløg
1/2 squash
230 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. majsmel
2 æggeblommer
3,5 dl koldt vand
Rapsolie til stegning

Fremgangsmåde: 
Vask alle grønsagerne grundigt og skær dem i tynde, lange skiver (ca. 1 cm i tykkelse og 5 cm i længde). Squashen skal skæres i lidt tykkere stykker og lidt mindre i længden. Hæld det kolde vand og æggeblommerne i en skål og pisk med en piskeris i få minutter.  Kom derefter mel, majsmel og bagepulver ned til blandingen og pisk grundigt med piskeris.
Varm en stor gryde med olie, fyld den ca. 1/3 med olien. Smid herefter en lille portion af grønsagerne ned i dejen og tag dem op med en gaffel og smid et par stykker ned i den varme olie. Vend de indbagte grønsager med en hulske. De indbagte grønsager er klar når de er gyldenbrune.

Serveringsforslag:
De indbagte grønsager kan evt. serveres med noget dip, lavet af laktosefri creme fraice, blandet med lidt krydderi (chili, hvidløg osv.).

Photo 14-07-13 17.33.13

0 Comments
Previous Post
rabarbersnitter_denlaktosefrieblog
Next Post
crumblecake_denlaktosefrieblog