Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Medicin & Kosttilskud | Den Laktosefrie Blog

Medicin & Kosttilskud

Der findes mange forskellige slags medicin man kan bruge. Nogle af dem kan drysses over maden så man kan spise det (dvs. tåle maden) samt synkes. Andre synker man bare og/eller kun kan bruges for at forbedre ens tarmflora. De fleste medicin man kan købe herhjemme i Danmark er desværre med laktose, da det bruges som bindemiddel. Det skal dog samtidig siges at laktoseindholdet i medicin er meget lav. Her er en liste over de mest brugte laktose medicin og kosttilskud herhjemme.

Husk også at indtage kalk dagligt hvis du er laktoseintolerant og benytter mælkeerstatning i stedet for laktosefrie varer.

LACTOCARE (laktosefri og glutenfri tilskud af mælkesyrebakterier)

Min mor, der også er laktoseintolerant introducerede mig for Lactocare for et par år siden og det har jeg været ret glad for. Jeg har i flere år døjet med en sart mave og dårlig fordøjelse. Det har selvfølgelig hjulpet på problemet da jeg startede med en laktosefri kost efter jeg fik diagnosen, men til tider kan det stadig drille lidt. Her kommer Lactocare så ind på billedet. Jeg købte Lactocare Daily og tog dem hver dag i et par måneder og det hjalp en del. Hvis nogle af jer har kigget, så står den også anbefalet her på bloggen.
Det skal siges at Lactocare er IKKE medicin for at spise mad der indeholder laktose, men et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier. Det hjælper med at holde en god mave-tarm flora. Mælkesyrebakterier findes i mange levnedsmidler, såsom i yoghurt og ost. Mælkesyrebakterier er også naturligt til stede i vores egen mave-tarmkanal.

Lactocare findes i 9 forskellige varianter i alt. Den jeg vil anbefalde er Lactocare Daily. Priserne varierer alt efter hvilket tilskud man vælger og hvor mange. De kan fås i en pakke med enten 30 eller 60 stk. kapsler (de kan iøvrigt også drysses på maden). På tabellen til højre kan man se hvad de forskellige Lactocare er velegnet til. Som noget nyt, så er Lactocare Baby (0-24 mdr.), Lactocare Kids, Lactocare Feminie 6 Dage også kommet på listen (2014).

Spørg efter dem på dit lokale Apotek.

Du kan også læse mere om Lactocare på deres hjemmeside.

 

Lactocare Daily anvendes til at balancere tarmfloraen ved mavebesvær, oppustethed og luft i maven.

Lactocare Travel anvendes til balance i maven ved rejser.

Lactocare Stop anvendes til at genoprette den naturlige tarmflora.

Lactocare Plus bruges efter anti-biotisk behandling.

Lactocare Feminin er til kvinder og bidrager til balance i urinveje og i skedens mikroflora.

Lactocare Feminin 6 Dage er til kvinder og bidrager til balance i urinveje og i skedens mikroflora. Tages i 6 dage.

Lactocare Fiber giver balance i tarmfloraen ved fordøjelsesbesvær og træg mave.

Lactocare Baby 0-24 mdr.  til dagligt tilskud af 10 mikrogram D-vitamin samt 250 millioner mælkesyrebakterier

Lactocare Kids til børn fra 3 år, indeholder 6 mg C-vitamin og tilskud af 5 milliarder mælkesyrebakterier

laktosefri_kosttilskud_lactocare_denlaktosefrieblog_dk

lactocare_denlaktosefrieblog

 

LactaNON (tabletter)

En anden god idé at have med i medicin tasken er LactaNON. Det er tabletter der indeholder laktase enzym. Tabletterne kan bruges til at kunne indtage mad der indeholder laktose. Det er en hurtigt og nem løsning på at undgå mave problemer forårsaget af laktose. LactaNON indeholder hverken laktose, gluten, gær eller mælkeprotein.

Spørg efter den på dit lokale Apotek.

lactanon_denlaktosefrieblog_dk

 

Lactrase (kapsler)

Lactase har samme virkning som LactaNON men er i modsætning til LactaNON lavet i kapsel form, hvilket giver mulighed for at drysse det på mad der indeholder laktose. De er selvfølgelig også velegnet til at sluge. Ved at drysse det på maden, kan det for eksempel lette indtagelsen for børn. Vær dog opmærksom på at Lactrase ikke virker på varmt mad.

Spørg efter den på dit lokale Apotek.

lactrase-kapsler_denlaktosefrieblog_dk

 

Telfast (laktosefri antihistamin)

Telfast er også noget jeg lærte at kende igennem min mor, der som sagt også er laktoseintolerant. Det er et middel mod allergi og er laktosefri. Den er velegnet til at anvende ved overfølsomhedsreaktioner, såsom nældefeber og allergisk snue/høfeber. Telfast begyndende virkning ses inden for 1 time og varer ca. 24 timer.
Den kan fås i 3 forskellige pakker a 120 g. Man kan vælge mellem en pakke med 10 stk., 30 stk. eller 100 stk.

Jeg har selv brugt denne middel mod allergi og jeg kan helt klar anbefale den, da den virkelig var til stor hjælp.

Billederne er venligst udlånt af henholdsvis lactocare.dk, apoteket-online.dk, apotea.se og webapoteket.dk.

Telfast antihistamin laktosefri