Makaroni med grønsager og fløde

makaroni_denlaktosefrieblog_dk

Her er en nem opskrift til en velsmagende makaroni ret med grønsager og laktosefri fløde. Den kræver ikke særlig lang tid at tilberede og kan bruges både som en lille frokost måltid eller som tilbehør til aftensmaden.

Opskrift på makaroni med grønsager og fløde (til ca. 4 personer):

200 g makaroni
ca. 1,25 dl laktosefri fløde
2-3 stk friske gulerødder med top
6 stk cherrytomater
1 stk porre
8 stk porrer
Himalaya salt
Økologisk ekstra jomfru oliven olie eller chili oliven olie (se evt. min opskrift på hjemmelavet chili olie)
1 håndfuld frisk purløg

Fremgangsmåde:
Bring noget vand i en gryde, hæld lidt Himalaya salt i efter smag samt en smule oliven olie. Når vandet begynder så småt at koge, hældes makaronien i og skrues ned på middelvarme. Følg makaroniens anvisning på pakken ang. kogetid. I mellemtiden skæres alle grønsagerne i tern, undtagen cherrytomaterne som skal skæres i halve. Hæld grønsagerne på en lille pande og steg dem uden fedtstof til at starte med. Vent med at hælde tomaterne i. Efter grønsagerne er blevet møre, kan tomaterne tilsættes og efter 2-3 minutter kan der hældes lidt oliven olie i. Derefter kan flødes hældes i og røres godt rundt. Grønsagsblandingen er klar når de er blevet lidt stegt, men ikke alt for bløde. Når makaronien er klar, hældes det resterende vand ud, en smule fløde kan evt. tilføjes efter smag. Rør godt rundt og lad den lige stå i ca. 1-2 minutter så fløden er godt blandet. Til sidst tages makaronien af varmen og grønsagsblandingen hældes i. Der skal rører godt rundt i den og til sidst tilføjes der hakket purløg.

0 Comments
Previous Post
chili_denlaktosefrieblog
Next Post
alpro_denlaktosefrieblog