Jeg er efterhånden blevet ret glad for forskellige variationer af de sunde dadelkugler. De er så lækre og nemme at lave! Det kræver ikke meget mere end hvad man lige har i skabet 🙂 Jeg har tidligere lavet en opskrift på dadel- og abrikoskugler med kakaofibre som du kan se her. Da der ikke er så længe til påske, så ville jeg lave lidt sundt sødt og resultatet blev denne opskrift. De smager af hindbær og er blevet rullet i både frysetørret hindbær og lakrids.
Opskrift på Mælkefri og laktosefri dadelkugler med hindbærsmag
Ingredienser:
- 65 g mandler
- 200 g bløde dadler uden sten (her vil jeg anbefale Earth Control dadler – de er super velsmagende og rigtig bløde!)
- 70 g tørrede abrikoser
- 55 g tørrede tranebær
- 1 spsk. Natuzone Kakaofibre
- 1 spsk. Dr. Ötker Naturlig Hindbærekstrakt
Pynt:
- Frysetørret hindbærpulver
- Lakridspulver
Fremgangsmåde:
- Hæld alle ingredienserne i en blender og blend i få minutter til en fast masse.
- Rul dejen i hånden til små kugler i den ønskede størrelse og rul dem derefter i hindbær- eller lakridspulver.
Smager bedst efter ca. 1 time på køl. Opbevares i køleskab i en tætlukket bøtte og kan holde sig i ca. 5 dage.