Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Mælkefri havregrynspandekager | Den Laktosefrie Blog

Mælkefri havregrynspandekager

pandekager_denlaktosefrieblog_dk

Jeg elsker pandekager! Og hvad er mere lækkert end pandekager til morgenmad eller frokost? 🙂 Lidt spontant gik jeg i gang med at lave pandekager i går og ingredienserne var lige hvad jeg havde liggende. Oprindeligt ville jeg lave banan pandekager med havregryn, men desværre opdagede jeg at bananerne var overmodne og skulle kasseres og inden kæresten kom hjem med nogle nye, var det for sent.

Så jeg brugte bare lige det der faldt mig ind og prøvede mig frem med blandingen til den havde den rette konsistens og smag.

Jeg valgte at lave disse pandekager med kokos- og rismælk, ved at bruge Urtekram’s Coconut Dream, der også er med kalcium og vitamin D2 og B12. Urtekram’s Coconut Dream er noget jeg har fået sponsoreret fra Urtekram for at afprøve deres nyeste serie, der kom i butikkerne for et par måneder siden.  Kokosdrikken er faktisk utrolig lækker i både konsistens, smag og for ikke at nævne den dejlige kokosduft. Som der også står på drikken, så skal man husk at ryste den grundigt inden brug.
Jeg synes det er et godt alternativ til mælk og man kan faktisk ikke engang smage at der er blevet brugt noget andet end almindelig mælk i pandekagerne.

IMG_5736

coconutdream_denlaktosefrieblog_dk

Udover dette, så er selve Coconut Dream ret dejlig som et drik 🙂 Kan helt klart anbefales. Den kan købes i både helsekostbutikker, online og de fleste supermarkeder. Du kan læse mere om Urtekram’s velsmagende laktosefrie og mælkefrie produkter her.

Coconut Dream indeholder: Vand, ris (14%), kokosmælk (4,0%)[vand, kokos], kalsiumfosfat, fortykningsmiddel: gellangummi, naturlig kokosaroma, havsalt, vitamin D2 og B12, emulgator: solsikkelecitin.

Coconut Dream er fri for følgende allergener: Fisk, krebsdyr, bløddyr, lupin, mælk, peanuts, selleri, sennep, sesam, soja, svovl, æg, nødder, gluten

Ingredienser:

 • 3 stk. friske æg
 • 200 g hvedemel
 • 4 dl Coconut Dream
 • 50 g økologisk havregryn
 • 50 g sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • Lidt AMA plantemargarine (Uden mælk)
  Man kan også sagtens bruge andet fedtstof, såsom olie, men efter min mening smager det bedst med margarine eller laktosefri smør (hvis pandekagerne ikke skal være helt mælkefrie). Husk at der kun skal komme en lille klat på panden

Fremgangsmåde:

Opskriften er til ca. 10 stk. pandekager

 1. Bland mel og æg sammen i en skål. Pisk med en håndmikser
 2. Tilføj Coconut Dream lidt efter lidt imens du pisker.
 3. Tilføj sukker, salt og vaniljesukker. Pisk grundigt.
 4. Hæld havregrynet ned i blandingen og pisk videre.
 5. Tilføj lidt smør på panden og lav pandekagerne.

Tip! Server pandekagerne med frugt og bær og evt. lys sirup drysset til med frysetørret brombær.

 

maelkefripandekager_denlaktosefrieblog_dk

pandekager_denlaktosefrieblog_dk_2

 

 

 

2 Comments
Previous Post
Next Post
denlaktosefrieblog_dk_tyksteg3