Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Lav selv hjemmelavet laktosefri flødeost | Den Laktosefrie Blog

Lav selv hjemmelavet laktosefri flødeost

DLB_laktosefrie_floedeost

Hvem elsker ikke flødeost? Jeg ved i hvert fald, at jeg er vild med det og selvom der findes en laktosefri variant af Philadelphia i butikkerne i ny og næ, så forhindrede det mig ikke i at afprøve at lave en selv. Jeg har længe gået med ideen og tanken om at lave en – timingen har bare ikke været rigtigt 🙂 Opskriften er noget jeg selv har kreeret udfra mit gæt og bud på hvordan en flødeost smager. Resultatet blev yderst velsmagende og med den rigtige konsistens på flødeost… og så var den også laktosefri. Man skal faktisk ikke rigtig bruge så meget for at lave det, eller gøre så meget for den sags skyld. Man skal bare være lidt tålmodig.

Mange tror også at man skal bruge alverdens redskaber for at fremstille en ost. Men til dette skulle jeg ikke bruge andet end hvad jeg lige havde liggende i køkkenet. Jeg skulle dog ud og investere i et nyt viskestykke.
Redskaberne jeg har brugt er et viskestykke der var tyndt men ikke med alt for mange store huller i. Det er dog vigtigt som sagt, at viskestykket er tyndt og blødt, ikke alt for stift i stoffet. Det skal også være et nyt viskestykke man har investeret i og selvfølgelig vasket den inden man tager den i brug til at fremstille osten! Det viskestykke jeg har brugt har jeg købt i IKEA og hvis jeg husker korrekt så kostede den kun 5,- kr. Hvis man har tid og overskud, kan man sy viskestykket til en lille pose, som er nemmere at bruge. Jeg har bare brugt viskestykket som det er. Som skål, har jeg brugt et målebæger, da det lige var det lige var det dybeste skål jeg havde og så en træske.

Redskaber:

  • Nyt, tyndt rent/nyvasket viskestykke
  • En træpind, træske eller andet man kan binde viskestykket på
  • En dyb skål med evt. låg (med hul i toppen)

Ingredienser:

  • 2 dl Arla Yoghurt Natural Laktosefri
  • 200 g (svarer til 1 pk.) Valio Eila Creme Fraiche 12%

Fremgangsmåde:

1. Tag skålen og læg viskestykket heri (foldet ud).

2. Hæld ingredienserne i en anden skål og bland dem godt sammen inden det vendes ned i viskestykket.

3. Tag pinden/træskeen og bind viskestykket godt fast. Skålen skal være så høj at viskestykket med fyldet er ca. 3-4 cm hævet over skålens bund, så der er plads til at den kan dryppe af (se evt. illustrationen nedenfor).

DLB_laktosefrie_floedeost_illustration

4. Lad den stå i 30 minutter inden stilles i køleskab.

5. Lad den stå i køleskabet og dryppe i 2 døgn. Der burde samle sig en del væske.

6. Efter at der er gået 2 døgn tager man osten ud vistestykket og hælder det op i en beholder. Den burde have en konsistens og smag som en rigtig flødeost.

DLB_laktosefri_floedeost_fremstilling

Osten kan holde sig i køleskabet i en tætlukket emballage i ca. 1 uge.

Tip! Spis den evt. sammen med brød fra Pågen. Man kan også bruge flødeosten til at lave en lækker laktosefri cheesecake. Se opskriften her. Eller lave en ostecreme til cupcakes og andre kager.

 

 

 

1 Comment
Previous Post
Next Post
laktosefri_smoer_DLB