Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Laktosefrie fødselsdagsboller | Den Laktosefrie Blog

Laktosefrie fødselsdagsboller

denlaktosefrieblogdk_foedselsdagsboller

Når jeg bager boller, vælger jeg næsten altid at bage dem efter denne opskrift – det er bare en klassiker. Det er de boller man kender fra fødselsdage. De smager godt som de er, men er også utrolig lækre med smør og pålæg. Jeg plejer oftest at spise dem som de er eller med lidt smør sammen med en lækker kop varm kakao. Det er altid hyggeligt i denne kolde juletid!

Opskriften giver ca. 20-25 stk. boller

Ingredienser:
2 dl Arla laktosefri minimælk
50 g gær
250 g laktosefri smør eller AMA plantemargarine (uden mælk)
3 stk. æg til dej + 1 stk. til pensling 
600 g mel til dej + lidt ekstra til æltning
50 g sukker
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

1. Tag alle ingredienserne frem. Mens smørret står og bliver lidt blødt, kan man piske æggene i få sekunder til det skummer.

2. Hæld mælken i en skål og varm den i få sekunder i en microbølgeovn (eller på et komfur) til den er lunken. Husk ikke at varme den alt for meget! Hæld herefter gær i og rør godt rundt.

3. Tag en står skål og hæld melet heri. Skær smørret/margarinen i små stumper og smuldre det i melet til det er godt blandet ind.

4. Hæld sukker og salt i mel blandingen.

5. Hæld herefter mælkeblandingen i æggene og bland det godt. Hæld det derefter ned til mel blandingen og rør godt rundt med en ske.

6. Når du er færdig med at blande det med en ske, begynd på at ælte dejen godt, til den er sej. Kom lidt mel i efter behov. Dejen skal være blød.

7. Form den til en stor kugle og lad den hæve lunt og tildækket i 1 time.

8. Smør 1-2 dråber mad olie på hænderne inden du former dejen til boller. Det forhindrer dejen i at klistre og gør det nemmere at forme boller. Form dem til en størrelse efter behov og læg dem på et bagepapir på en bageplade. Jeg delte bare mine i små portioner så der var nok til 24 stk. boller. De kunne alle sammen være på 1 bageplade.

9. Lad bollerne derefter hæve, lunt og tildækket i 15-20 minutter.

10. Pensl dem til med æg og læg dem i ovnen på midterste rille. Bag bollerne i ca. 12-15 minutter på 220 grader i en forvarmet ovn.

Servér dem gerne med laktosefri smør og varm kakao 🙂

 

 

 

2 Comments
Previous Post
denlaktosefrieblogdk_risengroed
Next Post