Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Laktosefrie fastelavnsboller med marcipancreme | Den Laktosefrie Blog

Laktosefrie fastelavnsboller med marcipancreme

fastelavnsboller_laktosefri_denlaktosefrieblog_dk

Fastelavn er lige om hjørnet og jeg valgte at forsøge mig ud i at bage festlige og laktosefrie fastelavnsboller for første gang. Det var nemmere end jeg troede og tog næsten igen tid i ovnen. Udover dette, så blev de nærmest revet væk fra tallerkenen før jeg kunne få snuppet billeder! 🙂 Her får I så min opskrift på laktosefrie fastelavnsboller:

Opskriften giver ca. 20 stk. fastelavnsboller

Ingredienser: 

Dej:
350 g hvedemel + lidt ekstra til æltning og rulning 
75 g Valio Eila laktosefri smør (blødt)
1,5 dl Arla laktosefri minimælk
60 g sukker
30 g gær
1 stk. æg (+1 æg til pensling)

Marcipancreme:
60 g Odense rå marcipan (man kan også bruge andet, men Odense giver det bedste resultat og er smagfuld)
60 g Valio Eila laktosefri smør
60 g flormelis
30 g sukker

Chokoladeglasur:
100 g mørk laktosefri chokolade
50 g Valio Eila laktosefri smør

Evt. krymmel eller m&m’s som pynt

Fremgangsmåde for dej:

1. Hæl mel og sukker i en stor skål. Skær smørret i mindre stykker og kom det i samme skål. Smuldr det hele med fingrene til en blød masse.

2. Opvarm mælken til den er lunken (brug evt. en mikroovn). Opløs gæret heri. Tilsæt den til dejen og ælt det godt.

3. Når du har æltet dejen godt, tilsættes ægget og æltes igen til en blød dej. Hvis den er meget klistret, tilsæt lidt ekstra mel og ælt godt.

4. Form det til en stor kugle og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i 30 minutter ved stuetemperatur. Imens kan du lave marcipancreme (fremgangsmåden er længere nede).

5. Efter dejen har stået og hævet, deles den i 2 dele som rulles ud på en melet overflade. Dejen skal rulles ud således at den er ca. 5 mm i tykkelsen. Del dejen i ca. 10 x 10 cm firkanter med en kniv (se evt. billedet forneden).

6. Tag en spiseske og fordel marcipancremen på firkanterne. Rul dem derefter sammen til en rund bolle. Sørg for at lukke dem godt til og læg dem med “lukningssiden” nedad på en bageplade. Det er meget vigtigt at bollerne bliver lukket godt til, da de ellers kan “springe” og glasuren kan løbe ud. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter under et rent viskestykke.

7. Forvarm ovnen på 225 grader mens bollerne pensles med æg.  Bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter eller til de er gyldne.

8. Lad fastelavnsbollerne afkøle på en bagerist mens du laver glasur. Jeg har brugt både flormelis glasur (flormelis og kogende vand) og chokolade glasur (se opskrift forneden). Hæld glasurerne på fastelavnsbollerne med en ske og drys evt. med lidt krymmel eller m&m’s. Så er fastelavnsbollerne klar! 🙂

fastelavnsboller_laktosefri_denlaktosefrieblogdk

 

Fremgangsmåde for marcipancreme:

1. Hæld marcipan og smør sammen i en skål og ælt den godt med hænderne.

2. Når det er blevet til en blød masse, hælder du flormelisen i og ælter videre.

3. Til sidst tilføjes sukkeret og æltes godt igen. Så er marcipancremen klar til brug.

fastelavnsboller_laktosefri_denlaktosefrieblogdk_2

 

Fremgangsmåde for chokoladeglasur:

1. Smelt chokolade sammen med smørret over et vandbad. Rør godt rundt og den er klar.

2 Comments
Previous Post
Next Post