Laktosefri sommer roulade med flødeskum og jordbær

laktosefri_roulade_denlaktosefrieblog_dk

Jeg havde lyst til at lave en lækker sommer roulade her den anden dag, men jeg havde ikke lyst til den “typiske” af slagsen. Derfor tog jeg bare lige det jeg havde liggende derhjemme og hurtigt biksede det sammen. Resultatet var så denne lækre sommer roulade med flødeskum, friske jordbær og mandelflager 🙂

 

Ingredienser:

  • 3 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 20 g mandelflager
  • 1/4 Arla Laktosefri Fløde 36%
  • En håndfuld friske danske jordbær
  • Evt. lidt flormelis som drys

 

Fremgansmåde:

1. Pisk æg og sukker skummende i en skål. Hæld herefter mel, vanillesukker og bagepulver i og pisk yderligere i få minutter.

2. Beklæd en bredepande med bagepapir (spray den evt. med AMA bagespray) og fordel dejen derpå, således den fylder hele bredepanden.

3. Bag den i forvarmet ovn i ca. 8-10 minutter på 225 grader.

4. Rist mandelflagerne på en lille pande og lad dem afkøle.

5. Pisk fløden til flødeskum.

6. Vask jordbærene og skær dem i små skiver og hæld dem i flødeskummet sammen med de ristede mandelflager (gemt evt. lidt til pynt) og bland godt.

7. Fyldet hældes på den færdig bagte (og afkølede dej) og fordeles jævnt.

8. Rul forsigtigt rouladen ved hjælp af bagepapiret.

9. Drys evt. lidt flormelis og ristede mandelflager på toppen af rouladen og stil den i køleskabet i 30 minutter til 1 timer før servering.

 

Tip! Selve dejen er ret sødt, så derfor behøves der ingen sødemiddel til fyldet, men hvis man har en sød tand, kan man altid tilføje 1 spsk. flormelis til fyldet (flødeskummet).

 

 

0 Comments
Previous Post
Next Post
svensk_laktosefri_graesk_yoghurt_denlaktosefrieblog_dk