Laktosefri rabarberkage m. rabarbersirup

Laktosefri rabarberkage m. rabarbersirup

I dag fik jeg bagt denne laktosefrie rabarberkage. Jeg har længe ville bage noget med rabarber, men enten så har tiden ikke lige været der eller også kunne jeg ikke finde ordenlige friske rabarber i butikkerne. Jeg elsker at bruge søndage på at bage og i dag havde jeg heldigvis alle ingredienserne hjemme, så det var ligetil. Rabarberkagen er baseret med udgangspunkt i denne skønne citronkage, med nogle ændringer. Den er ret nem at lave og er resultatet er en velsmagende, svampet kage! 🙂 Det eneste der tager lidt tid, er selve bagetiden.

Kagen er perfekt til de varme sommeraftener og til eftermiddagskaffen ude på i haven.

Opskrift på laktosefri rabarberkage med rabarbersirup

Ingredienser til dej:

  • 150 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 155 g blødt laktosefri smør
  • 175 g Amo selvhævende mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 1/2 stænger økologiske friske rabarber
  • 0,25 dl Arla laktosefri minimælkedrik
  • Lidt flormelis til pynt

Ingredienser til sirup:

  • 90 g flormelis
  • 1/2 stang økologiske friske rabarber

Fremgangsmåde til Rabarberkage:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Kom æg, sukker og smør (skær dem gerne i skiver) i en skål og pisk. Man kan også sagtens benytte en køkkenmaskine, som jeg har gjort.
  3. Skær rabarberstængerne i tynde skiver.
  4. Tilføje vaniljesukker til melet. Hæld herefter melet ned i skålen og rør rundt i blandingen til den er fast.
  5. Tilføj mælken lidt efter lidt, under let omrøring (sæt det på den svageste på din køkkenmaskine)
  6. Når dejen ikke har nogle klumper, så er den klar. Hæld rabarberskiverne i og rør rundt forsigtigt rundt.
  7. Spray en bageform med en bagespray (eller smør den) på ca. 25 x 20 cm og hæld dejen heri.
  8. Bag kagen i ca. 50 minutter til den er gyldenbrun.

Fremgangsmåde til citronsirup:

Rabarberiruppen forberedes mens kagen er i ovnen, men opvarmes på de sidste 5 minutter der er tilbage af kages bagetid.

  1. Skær rabarberne i tynde skiver (ca. 2 mm)
  2. Tag en lille gryde og hæld dem heri.
  3. Hæld flormelis i og rør rundt. Lad den stå mens kagen bager.
  4. I de sidste 5 minutter af kagens bagetid, laves siruppen. Lad den koge op, under konstant omrøring. Skru ned til svag varme, når den har kogt i ca. 1 minut. Lad den småkoge ved svag varme i ca. 5 minutter.
  5. Prik det færdigbagte rabarberkage med en gaffel alle steder. Hæld rabarbersiruppen på og fordel det ligeligt på kagen med en ske.
  6. Vent til kagen er afkølet og skær dem i små firkanter. Hæld herefter lidt flormelis på toppen.

Servér kagen som den er, eller sammen med laktosefri skyr naturel! 🙂

IMG_2320-2

IMG_2327-2

0 Comments
Previous Post
IMG_2275-2
Next Post
Bryllup