Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Laktosefri pizza med flødeost | Den Laktosefrie Blog

Laktosefri pizza med flødeost

laktosefri_pizza_denlaktosefrieblog_dk

De sidste par dage får jeg ikke lavet så meget mad som jeg kunne tænke mig. Dette er grundet mega travlhed i min hverdag. Jeg kommer sent hjem fra arbejde og er enormt træt. Derfor er det oftest kæresten der sørger for aftensmaden. Den ene dag havde han besluttet sig for at vi skulle have hjemmelavet pizza. Han er simpelthen så god til at lave en rigtig god pizzabund! Det har aldrig lykkedes mig at lave det ligeså godt som ham. Det var dog en noget anderledes pizza, men jeg var helt vild med den! Det smagte så godt, på trods af at der hverken var tomatfyld eller ost på toppen. Dette var en anderledes og forfriskende måde at gribe det an på, fremfor at bruge en laktosefri ost på pizzaen. Måden min kæreste lavede det på var ved at bruge flødeost blandet op med sort oliventapenade og lidt salt, på pizzabunden. Dette gav en helt anden smagsoplevelse og det var samtidigt laktosefri! 🙂 Den er også stadig lækker dagen efter. Jeg havde det nemlig med mig på arbejde som frokostmad og det fungerede ganske fint med at varme det op og spise det. Synes ellers tit det sker at ens pizza er kedelig den efterfølgende dag på trods af at man varmer det op.

Fordi pizzaen var så fantastisk, så har jeg besluttet mig at dele opskriften med jer. Billederne blev desværre taget meget hurtigt i aftenes mørke, så de blev desværre ikke så gode som jeg ville have haft dem.

 

Ingredienser for dej:

 • 400 g hvedemel til dej + ca. 100 g eller mere til bearbejdning
 • 3 dl lunkent vand
 • 25 g frisk gær
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. oregano

 

Ingredienser for fyld:

 • 200 g Arla Laktosefri Friskost Naturel (flødeost)
 • 65 g Sort Oliventapenade fra TapaZ
 • Salt
 • 1 pk. Skinke i strimler
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 håndfuld cherrytomater
 • 1 håndfuld champignoner
 • Evt. frisk babysalat

Fremgangsmåde:

1. Bland mel, salt og oregano i en stor skål.

2. Rør gæret ud i det lidt af det lunkne vand.

3. Lav et hul midt i melblandingen og tilsæt det lunkne vand med gær og derefter det resterende vand.

4. Bland det hele til en klistret masse.

5. Tilsæt det ekstra mel efter behov, indtil dejen ikke længere er klistret.

6. Ælt den ud på et rent bord. Del herefter dejen i det antal man ønsker til det antal pizza man ønsker at lave. Vi delte vores dej i to.

7. Læg derefter dejen til hævning i en skål der er drysset med lidt mel og dæk det til med et rent viskestykke. Dejen skal hæve ca. 1 time (indtil den er ca. dobbeltstørrelse).

8. Forvarm ovnen til 240°. Rul dejen ud til den ønskede pizza form og læg det på en bradepande.

9. Bland flødeost og oliventapenade i en skål. Smag til med salt. Smør det godt ud på pizza bunden/bundene.

10. Skær grønsagerne i skiver og fordel det på pizzaen.

11. Bag hvert pizza i 20-25 minutter (indtil den har den ønskede sprødhed). Vær opmærksom på at, bunden kan blive lidt brunlig i farven pga. af oliventapenaden trækker ud i dejen.

 

Servér det evt. med frisk babysalat på toppen 🙂

 

laktosefri_pizza_denlaktosefrieblog_dk2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments
Previous Post
laktosefrilagkage_denlaktosefrieblog_dk
Next Post
rema1000_uge7_1_denlaktosefrieblog_dk