Laktosefri peanutbutter kage

laktosefri_peanutbutterkage

Jeg har længe tænkt på at lave en kage med nødder, tørrede bær og noget chokolade som skulle være i form af en smuldrekage og ikke så meget en almindelig kage. Denne kage var så resultatet. Egentlig tog jeg bare de ingredienser i brug som jeg allerede havde liggende i skabet. Jeg har aldrig været den store fan af peanutbutter, men på det seneste har jeg forsøgt mig frem med at vænne mig til at spise det. Jeg havde en økologisk og  cremet peanutbutter liggende som jeg tog i brug til denne opskrift. Den blev serveret til venner og familie og jeg fik ros for kagen. Det var rigtig dejligt den blev taget godt i mod eftersom det var et sats jeg tog med ingredienserne 🙂

Opskrifter giver ca. 24 stk. peanutbutter kager og er nem at lave.

Ingredienser:

350 g hvedemel
100 g brun farin
160 g rasp
120 g havregryn
100 g mandler
70 g tranebær
35 g økologisk peanutbutter creamy (jeg har brugt den fra mærket Green Choice)

1 tsk. bagepulver
1 stk. æg
225 g
+ 25 g (til stegning) laktosefri smør eller plantemargarine (Brug evt. den fra AMA der er uden mælk) 
50 g laktosefri hvid chokolade
50 g laktosefri mørk chokolade 

Fremgangsmåde:

1. Hæld mel og bagepulver i en skål og smuldre smørret (225 g smør) med fingrene til det bliver til små brødkrummer.

2. Hæld brun farin, tranebær samt havregryn i blandingen.

3. Hak mandlerne fint og hæld dem til blandingen.

4. Tag de 25 g smør og smelt den på en pande. Hæld raspen på og steg den under vending indtil raspen er gyldenbrunt, men ikke brændt! Lad den køle af i ca. 2-3 minutter inden den hældes til blandingen.

laktosefri_peanutbutterkage2

5. Tag en skål og hæld ca. 1/3 af dejen deri. Hak chokoladerne fint og hæld dem heri. Læg skålen til side (skål nr. 2).

6. Tag den anden skål frem og rør ægget heri. Rør godt rundt og hæld den i en form der er ca. 30 x 20 cm. Form og pres dejen med en ske. Bag den i ca. 15-20 minutter

7. Når kagen er bagt færdig, skal den køles af i ca. 10 minutter. Herefter smørrer man kagen til med peanutbutter til den er afdækket.

8. Til sidst finder man dej blandingen fra skål nr. 2 og hælder ovenpå kagen med peanutbutter. Form og pres dejen godt med en ske.

9. Bag kagen i ca. 20-25 minutter til den er gyldenbrun. Lad kagen køle af i formen inden den bliver skåret i små firkanter.

Tip! Hvis man synes kagen er lidt tør, kan man evt. servere den med laktosefri creme fraiche 🙂

laktosefri_peanutbutterkage3

0 Comments
Previous Post
pagen-laktosefrieblog_1
Next Post