Laktosefri lagkage med jordbær og kiwi

laktosefrilagkage_denlaktosefrieblog_dk

Min far havde fødselsdag i weekenden og min mor havde bagt en lækker jordbær lagkage. Det var ikke et planlagt opslag, men pga. interessen for opskriften, så får I den her 🙂

Opskriften er min mors klassiske kagebund opskrift, der blevet brugt igennem mange år til forskellige slags kager. Jeg har delt opskriften til kagebunden før, men denne gang får I opskriften der rækker til flere personer.

 

Ingredienser for dej:

  • 9 stk. æg
  • 300 g sukker
  • 240 g mel
  • 1 tsk. vanillesukker
  • Evt. 1 håndfuld groft hakkede valnødder

 

Pynt til kagen:

  • 1/4 Arla Laktosefri Fløde
  • 1 håndfuld friske jordbær
  • 1 stk. frisk kiwi
  • 100 g mørk laktosefri chokolade

 

laktosefrilagkage_denlaktosefrieblog_dk3

 

Fremgangsmåde for dej:

1. Forvarm ovnen på 180 grader.

2. Find en står skål frem og hæld æggene deri sammen med sukker og vanillesukker og pisk grundigt med en håndmikser. Pisk indtil dejen er helt blank og hvid.

3. Hæld lidt efter lidt melet i og pisk videre. Tilsæt evt. groft hakkede valnødder og bland.

4. Fordel dejen i den ønskede springform eller kageform.

5. Bag kagen i ovnen 40 minutter. Man må ikke tjekke til kagen før der er gået de 40 minutter!

 

Pyntning af kagen:

1. Når kagen er bagt færdig, så lad den køle lidt af i ca. 5-10 minutter.

2. Del kagen i to, så der er to lag. Skær derefter siderne af kagen, så kagen har lige sider. Gem det afskårne.

3. Pisk fløden til flødeskum og smør det på begge lag. Skær jordbærrene i skiver og fordel dem på det ene lag. Læg herefter det øverste lag ovenpå.

4. Smøre det resterende af flødeskummet på det øverste lag. Skær jordbærrene i to dele og pynt kagen. Skær herefter kiwien i skiver og pynt kagen.

5. Brug de gemte rester af kagerne som blev skåret væk. Smuldr dem med fingrene og fordel dem på alle sider af kagen.

6. Lav et vandbad og smelt chokoladen. Fordel det på kagen ved hjælp af en ske.

7. Stil herefter kagen i køleskabet i mindst 30 minutter. Gerne 1 time hvis der er tid og så er den klar til at blive spist.

Kagen bør nydes afkølet :)

Holdbarheden for kagen er ca. 3 dage i køleskab. 

laktosefrilagkage_denlaktosefrieblog_dk2

Jeg har desværre ikke bedre billeder af kagen, da det ikke var et planlagt indlæg.

0 Comments
Previous Post
allevo_chocolatechip_peanut_laktosefri_denlaktosefrieblog_dk
Next Post
laktosefri_pizza_denlaktosefrieblog_dk