Opskriften jeg deler med jer nu, er et af vores yndlings herhjemme. Det smager bare så godt. Jeg bruger laktosefri fløde med 34% og ikke en madlavningsfløde. Dette er ganske enkelt fordi vi herhjemme kan bedre lide den “fede” variant – men man kan selvfølgelig sagtens bruge en laktosefri madlavningsfløde.
Ingredienser
- 500 g koteletter
- 2 ds hakkede tomater
- 2 stk. laktosefri fløde 34%
- 250 g champignon
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 25 g laktosefri smør
- Friskkværnet havsalt
- Friskværnet peber
- Paprika
- Evt. perleløg
Tilbehør
- Jasminris eller pasta
- Rapsolie
- Evt. frisk koriander
Fremgangsmåde

- Skær koteletterne i halve og steg dem lidt smør og olivenolie. Når kødet er blevet brunet, skruer du ned for varmen, sætter låg på og lader det stege i ca 30 min. i alt. Husk, at tjekke til det og vend det!
- Imens kødet steger, kan du hakke løg og hvidløg.
- Svits herefter løg og hvidløg sammen med lidt olivenolie. Mens det steger, skærer du champignon i skiver og tilføjer til blandingen. Steg det ved høj varme, men pas på det ikke brænder på! Skær herefter peberfrugterne i tern eller små skiver. Tilføj til blandingen og steg det godt.

4. Tilføj herefter de hakkede tomater, rør godt i blandingen. Nu kan kødet komme – rør godt rundt og skru ned.
5. Hæld fløden i og rør godt rundt. Lad det stå og simre i 15 min. under låg og middel varme. Hold øje og rør rundt engang imellem. Tænd ovnen og sæt den til 210 grader varmluft.
6. Nu skal koteletterne sættes i ovnen: Hæld hele blandingen i et ildfast fad og sæt det i ovnen. Bag det i ca 20 min.
Servering
Vi plejer som regel at spise retten sammen med stegte ris eller pasta. For det meste er det ris. Jeg koger risene lidt anderledes og på den asiatiske måde. Her beskriver jeg hvordan.
Fremgangsmåde – Asiatisk stegte ris
- Brug en sauterpande eller sautergryde, hæld lidt rapsolie i og derefter ca. en halv pose jasminris. Steg risene ved høj temperatur – rør hurtigt rundt, så risene ikke når at brænde. De skal være hvide.
- Når risene er hvide, skrues der ned til svag varme og tilføjes ca 1 liter vand. Rør godt rundt. Sæt låg på og skru op på middelvarme. Lad det stå og simre i ca 15 min.
- Herefter skruer du yderligere ned (hos mig står den på 3). Lad det stå under låg i ca. 10 min mere og så er risene klar. De skal ikke være moste bløde, men fine, løse riskorn.
Skriv et svar