Laktosefri jordbærlagkage

lagkage_denlaktosefrieblog

Min kæreste havde fødselsdag for ikke så længe siden og der skulle selvfølgelig laves lagkage! Da jeg spurgte ham hvilken slags kage han kunne tænke sig, så svarede han at det skulle være en god gammeldags lagkage med flødeskum og det hele og masser af jordbær. Så, jeg fandt på en laktosefri opskrift, da jeg selvfølgelig også gerne selv ville have et stykke af den 😀

Jeg tror aldrig jeg har lavet en lagkage så hurtigt, som denne! Den er utrolig nem at lave og tager maks. 1 time af ens tid.

Ingredienser til lagkagebund:
150 g mel
150 g sukker
150 g blødt laktosefri smør eller laktosefri plantemargarine (f.eks. AMA plantemargerine)
3 stk. æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker

Ingredienser til fyld og pynt:
1/4 dl Arla laktosefri fløde 36%
Ca. 1 spsk. hindbærmarmelade
1 stor håndfuld friske jordbær
1 lille håndfuld friske blåbær
Ca. 10-20 g mørk laktosefri chokolade 

Fremgangsmåde til lagkagebund:

1. Forvarm ovnen til 220 grader.

2. Tag en skål og hæld det bløde smør i sammen med sukkeret og pisk det godt med en håndmikser.

3. Rør derefter æggene i blandingen ét ad gangen. Pisk grundigt.

4. Bland mel, bagepulver og vanillesukker i en anden skål og hæld det lidt efter lidt i dejen imens du pisker let. Brug gerne en si.

5. Smør en lagekageform eller en springform (jeg har brugt en silikone lagkageform) med enten lidt laktosefri smør og mel eller brug en bagespray (jeg bruger den fra AMA).

6. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 20-25 minutter i 220 grader.

7. Når kagen er færdig, lader du dejen køle lidt af inden du tager den ud af formen. Lad den køle af i 5-10 minutter.

 

Fremgangsmåde til fyld og pynt af lagekage:

1. Læg kagen på et kagefad. Tag en stor og skarp kniv og del kagen i 2 dele.

2. Pisk piskefløden.

3. Smør den nederste bund godt til med flødeskum (efter behov).

4. Smør det øverste lag med hindbærmarmelade.

5. Skær jordbærene i tynde skiver og dæk den nederste bund med dem.

6. Læg den øverste lag på den nederste lagkagebund og pres let med hænderne.

7. Smør hele lagkagen til med flødeskum og dæk den med jordbær og placer blåbær kun på toppen.

8. Hak chokoladen fint og drys på.

Pynt evt. med flag og lys! 🙂

Tip! Lagkagen smager endnu bedre hvis den har fået lov til at stå på køl i 30 minutter til 1 time inden servering 🙂

lagkage_denlaktosefrieblog_2

0 Comments
Previous Post
allevo_denlaktosefrieblog
Next Post
kondenseret_maelk_denlaktosefrieblogdk_1