Kyllingedeller med stegte asparges og squash drysset med sesam

kyllingedeller_denlaktosefrieblog

De sidste par dage har været så travle at det desværre har resulteret i forsinkelser af de mange emner jeg har ville blogge om! Jeg dimittered fra Aalborg Universitet her i fredags og har nu en dejlig titel som Bachelor of Science i Medialogi, der også snart er godkendt som en ingeniør uddannelse 🙂 Inden da, brugte jeg mine aftenener og nætter på at læse til projekteksamen, som jeg afsluttede med en dejlig karakter. Samtidig med al den eksamenstress, flyttede jeg også, så der er også en masse flytterod og kaos og en milliard ting man skal nå. Alt dette forhindrer mig selvfølgelig ikke fra at prøve forskellige og nye opskrifter af – jeg får dem desværre ikke blogget med det samme pga. travlheden! Men nok om det, her får I min kyllingedelle opskrifter, som er inspireret af mine mors kyllingefrikadelle opskrift, tilføjet mine egne metoder og krydderier. Jeg har ikke skrevet hvor meget man skal bruge af kyllingefars, da det er jo op til en selv hvor meget man vil lave 🙂

Opskrift på kyllingedeller med stegte asparges og squash med sesam:

Kyllingefars
8 stk. friske asparges
1/2 Squash
1 spsk. sesamfrø
Oliven eller raps olie
10 g laktosefri smør
1-2 stk. frisk bredbladet persille
Friskkværnet havsalt
Friskkværnet sort peber
Frysetørret persille
Rasp
Evt. chiliflager
Evt. chilimix krydderi (fra SpiZe)

Fremgangsnåde:
Læg kyllingefarsen i en skål og kom salt, peber og de rasterende krydderier i (man kan evt. knuse persillen lidt mere, hvis man vil have mindre stykker i). Bland farsen godt i med krydderierne. Hæld raspen ned i en tallerken og bland en smule persille ned i. Form kyllingefarsen til små deller i hænderne og dup den godt ned i raspeblandingen, til de er godt dækkede af rasp. Hæld lidt olie på en pande og læg kyllingedellerne ned i. Steg dem på middelvarme. Kyllingedellerne er klar når de er blevet brune/gyldne.
Skær enden af aspargesene og smid dem væk, skær resten i ca. 2 cm stykker. Skær squashen i små tern. Hæld lidt olie på en lille pande og smid asparges og squash stykkerne ned i. Steg dem på middelvarme. Når de er ved at være lidt stegt, drysser du sesamfrø samt salt på. De er klar når de er brune, pas på med ikke at brænde dem eller at de bliver for bløde. Til sidst kan du hakke bredbladet persille og drysse det på retten 🙂

0 Comments
Previous Post
smoothie_denlaktosefrieblog
Next Post
chili_denlaktosefrieblog