Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hvad er laktoseindholdet i de nye Matilde Mini? | Den Laktosefrie Blog

Hvad er laktoseindholdet i de nye Matilde Mini?

matilde_mini_denlaktosefrieblog_dk3

Matilde Mini kom på markedet tidligere på året og jeg har været nysgerrig på dem lige siden. Derfor ville jeg undersøge produkterne nærmere og se om det kunne være noget for en laktoseintolerant. Jeg kigger altid på ingredienserne på et produkt uanset hvad det er, for at se om det indeholder mælk eller om det kunne være laktosefri. For noget tid siden opdagede jeg at de nye Matilde Mini indeholder laktase enzym og blev derfor ret nysgerrig på hvad det kunne betyde. Jeg tog derfor kontakt til Arla for at spørge mere til sagen. Jeg ville vide hvorfor der var laktase enzym i et produkt, der ikke er markeret som laktosefri på emballagen. Svaret er ganske enkelt: Matilde Mini er blevet produceret på samme metode som Matilde Mild Kakaoskummetmælk Laktosefri. Indholdet af laktose i Matilde Mini er 0,01 g pr. 100 g, MEN Arla må desværre endnu ikke kalde Matilde Mini laktosefri, idet de på nuværende tidspunkt kun har deres egne målinger at gå udfra. De har pt. ingen ekstern test eller dokumentation. Men jeg kan oplyse at det er noget Arla arbejder på at få, så vi må bare være tålmodige. Jeg vil lige klargøre at det er vigtigt for Arla at Matilde Mini ikke må defineres som laktosefri, selvom deres angivne laktoseindhold lever op til et laktosefrit produkt.

matilde_mini_denlaktosefrieblog_dk2

 

I sidste uge fik jeg købt begge varianter af Matilde Mini for at afprøve og teste. Jeg har indtil videre ikke haft nogle problemer med at indtage den selv. Jeg er også ret overrasket over den gode smag på især Matilde Mini Kakao og har skrevet en anmeldelse over begge varianter som I kan se forneden.

Anmeldelse på Matilde Mini Kakao Minimælk Drik
Nu har jeg været vant til Matilde Mild Kakaoskummetmælk Laktosefri i mange år efterhånden. Det var nærmest en daglig “ritual” at drikke Matilde Mild hver morgen da jeg mødte op på universitetet hver dag i 3 år. Dagen kunne nærmest ikke gå i gang uden et kick fra Matilde Mild. Som I ved, så er smagen på Matilde Mild, som navnet siger “mild”. Den er ikke nær så sød som Matilde Classic og lidt tyndere i konsistensen. Da jeg i sin tid valgte at drikke Matilde Mild skulle jeg lige vænne mig til smagen (dette var langt før den blev helt laktosefri og før jeg selv havde fået diagnosen som laktoseintolerant. Den var med lavlaktose til at starte med iøvrigt). Nå, men tilbage til Matilde Mini Kakao. Alt dette skrev jeg fordi jeg egentlig bare vil sige at smagen på Matilde Mini Kakao minder meget mere om Matilde Classic, uden den bitre eftersmag som jeg synes Matilde Classic til tider har og konsistensen er også meget tynd (på den positive måde). Kort sagt så er den en del sødere i smagen end Matilde Mild. Det dejligste med den er også, som der står på emballagen, at den indeholder 50 % mindre sukker og er dermed også sundere for en selv og især for børn.

matilde_mini_denlaktosefrieblog_dk4

 

Anmeldelse på Matilde Mini Jordbær Minimælk Drik
Matilde Mini Jordbær har en meget speciel smag. Jeg elsker jordbær, men jeg har generelt aldrig været ret glad for ting der indeholder jordbær smag. Men dette forhindrede mig ikke at være spændt på at smage den, der efter min mening smager meget som ganske almindelig jordbær is. Mest jordbær isen fra den klassiske trefarvede is. Jeg er sikker på at denne drik vil især være et hit hos børn. Matilde Mini Jordbær indeholder også 50 % mindre sukker. Farven på minimælke drikken er også svagt rosa og med en stærk duft af jordbær.

matilde_mini_denlaktosefrieblog_dk

 

 

Bemærk! Så der ikke opstår nogle tvivl, så vil jeg endnu engang påpege: Jeg siger ikke at Matilde Mini drikkene er laktosefri, blot at de har efter Arla’s målinger, et meget lavt indhold af laktose, men ikke så meget at det kan betegnes som lavlaktose. Men de må stadig ikke betegne dem som laktosefri. Man skal selvfølgelig være opmærksom på dette og selv vurdere om man vil prøve dem, da nogle laktoseintolerante er mere følsomme end andre og især fordi produkterne på nuværende tidspunkt IKKE er godkendt som laktosefri.

Jeg vil iøvrigt takke Arla for informationen omkring Matilde Mini 🙂

Jeg henviser iøvrigt til et tidligere indlæg hvor jeg kort fortæller omkring reglerne for hvornår et produkt må kaldes for laktosefri i Danmark og øvrige lande. Indlægget kan læses her.

 

Fortsat god søndag til jer alle! 🙂

 

 

2 Comments
Previous Post
ugenstilbud_denlaktosefrieblog
Next Post
Smorbart_nyhed_denlaktosefrieblog