Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Rabarber-passionsfrugt marmelade | Den Laktosefrie Blog

Rabarber-passionsfrugt marmelade

rabarber-passion_denlaktosefrieblog

Så er jeg endelig tilbage på bloggen! Jeg har samlet en hel masse opskrifter, men har så desværre ikke haft mulighed for at dele dem grundet min bachelor opgave og diverse eksamensopgaver.

Jeg har længe ville afprøve nogle opskrifter med rabarber, da jeg elsker rabarber! Gennem hele min barndom har min mor altid lavet hjemmelavet marmelade og syltetøj af friske bær og frugter uden nogen former for tilsætningsstoffer og det smager altid himmelsk. Denne gang ville jeg selv kaste mig ud i at lave min egen hjemmelavede marmelade, helt fri for tilsætningsstoffer og med friske råvarer. Så jeg fik den idé at kombinere mine ynglingsfrugter sammen og skabte min egen lækre marmelade. Den smager både sødt og surt på samme tid og har en helt fantastisk smag af sommer! Jeg er ret tilfreds med resultatet og er positivt overrasket når det nu er første gang jeg prøver dette samt at jeg selv har lavet en smagsblanding der virker.

Opskrift på hjemmelavet rabarber-passionsfrugt marmelade
450 g friske rabarber
2 stk friske passionsfrugt
1 stk økologisk citron
450 g sukker

Skær rabarber stængerne i små tern på ca. 2 cm og hæld det i en gryde. Tag frugtkødet ud af passionsfrugterne og hæld det i gryden med rabarberne. Pres al saften af citronen ud. Brug evt. en lille si inden du kommer det i rabarberblandingen, så der ikke kommer citron kerner med når saften hældes i. Til sidst hældes sukkeret ned i blandingen og blandes godt inden den skal sættes på komfuret, på ca. middelvarme. Rør i blandingen løbende mens den bringes i kog i ca. 15-20 min. Lad det køle ned i et par timer inden marmeladen bliver hældt i rengjorte og tørre marmelade glas.

Husk at de skal opbevares i køleskab (da de er fri for tilsætningsstoffer) og kan holde sig i ca. 2-3 uger 😉

TIP! Jeg fik desværre ikke nogle fine billeder efter jeg fik hældt marmeladen i et glas, da lyset ikke var godt nok. Men her er et billede alligevel, hvor jeg har brugt labels til at dekorere mit marmelade glas, samt et stykke stof, en elastik og stråbånd til pynt. Det giver et ekstra pift og samtidig ser ret fint ud hvis man skal forære det væk som gave 🙂

IMG_5868

3 Comments
Previous Post
Next Post
salat_denlaktosefrieblog