Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hjemmelavet laktosefri pesto | Den Laktosefrie Blog

Hjemmelavet laktosefri pesto

my_pesto

Italiensk mad er lækkert og inspirerende! Italien er et af de lande der er rig på lækre retter. Hvem elsker ikke tanken om at sidde i en lækker restaurant i Toscana, eller Venedig… Nyde den gode udsigt og smagen af en italiensk pizza, eller pasta… eller lasagne!

Jeg fik den fornøjelse både at se Toscana og Venedig for nylig. I Toscana fik jeg fornøjelse af at nyde en dejlig pizza i Firenze, smagte en dejlig lasagne i Jesolo og sidste men ikke mindst pizza igen i det romantiske Venedig!

Men hvad er det egentlig jeg vil frem til nu? Man kan som sagt ikke andet end at elske italiensk mad og blive inspireret af det italienske køkken og her i weekenden blev jeg inspireret til at lave min egen hjemmelavede opskrift til pesto.

Der er nok ikke mange der er klar over det, men de fleste pesto indeholder faktisk laktose, eftersom der er ost i dem. Selvom man kan sagtens købe en pesto uden ost, så stopper det mig ikke i at lave min egen hjemmelavede pesto!

Jeg startede med at tage ned og handle ind og købte friske krydderurter og de nødder jeg synes er velsmagende. Det blev også til et par grønsager.

Den traditionelle måde at lave pesto på er ved at bruge en morter, men det er noget der kræver god tålmodighed. Man kan vælge den nemme løsning som er at bruge en blender eller en foodprocessor. Det må gerne være en god blender, da men ellers vil få nogle problemer undervejs (såsom at nogle ting ikke bliver blendet ordentligt).

IMG_5022

 

Der er ingen regler for hvad man må eller ikke må blande i ens pesto. Men her får I så mine opskrifter på en grøn og rød pesto.

Opskrift til grøn pesto (ca. 165 ml)

30 g mandler
20 g valnødder
5 g solsikkekerner

10 g frisk basillikum 
25 g frisk dild
15 frisk persille
20 g rucola
1/2 dl jomfru oliven olie
Friskkværnet himalayasalt 
Friskkværnet sort peper
Chili mix (jeg har brugt den fra mærket “SpiZe“, men man kan blande ens eget)

Opskrift til rød pesto (ca. 220 ml)

20 g mandler
15 g valnødder
5 g frisk dild
10 g frisk persille
5 g kapers
3 stk radisser
6 stk soltørrede tomater (ca. 35 g)
Friskkværnet atlanterhavsalt  
Paprika mix (jeg bruger den fra “SpiZe“, men man kan sagtens bruge noget andet)
Cheyenne peber
1 dl jomfru oliven olie

Fremgangsmåde
Man starter med at blande alle de hårde ingredienser sammen (nødder osv.) og derefter tilføjer de friske grønsager. Man skal altid huske at hælde olien i lige efter man har hældt de friske ingredienser i, ellers bliver det ikke blendet ordentligt og man vil få “klumper” i pestoen. Smag til med krydderier og vær ikke sparsomt med olien. Oliven olie er ikke usundt og det er især ikke usundt når det ikke er blevet tilberedt.

Når man har blendet pestoen, kan man opbevare det i små marmelade glas (jeg har brugt et 110 ml glas) og stille dem i køleskabet. De kan som regel holde i op til 14 dage i en lukket beholder. Men tjek altid for en sikkerhedsskyld før brug. Når en pesto er for gammel, vil man ikke være i tvivl. HUSK at tilføje en smule oliven olie efter du har hæld pestoen i en beholder for at øge holdbarheden og friskheden.

0 Comments
Previous Post
havrekager_denlaktosefrieblog_dk
Next Post
floedekartofler_kylling_denlaktosefrieblog