Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hjemmelavet mini-rugbrød med chokolade | Den Laktosefrie Blog

Hjemmelavet mini-rugbrød med chokolade

rugbroed_denlaktosefrieblog

Jeg har længe ville lave mit eget rugbrød og jeg er især vild med mini-rugbrød! Det er især dejligt at man lige kan have dem med i madpakken eller snuppe dem hurtigt hvis man har lidt travlt. Jeg havde for lang tid siden købt en mini-rugbrødsform, men har ikke haft tid til at tage den i brug.

Ingredienserne til dette blev jeg inspireret af hvad jeg lige havde liggende i skabet kombineret med hvad jeg lige stødte på der var interessant, da jeg var ude og handle ind 🙂 Jeg har som regel altid solsikkekerne, sesamfrø, birkes og kogechokolade liggende og dette synes jeg lød spænende at blande sammen til noget rugbrød. Jeg fik handlet noget groft rugmel og femkornsbageblanding og derefter gik jeg igang med at blande det hele sammen. Det var nemmere end jeg troede og det tog slet ikke så lang tid. Resultatet var 16 stk. lækre og sunde mini-rugbrød, som blev taget godt imod af venner og familie, så man kan roligt sige det var en succes! 🙂 Her får I så min opskrift!

Ingredienser:

300 g groft rugmel
300 g økologisk femkornsbageblanding
50 g økologisk sesamfrø
50 g hvedemel
1-2 tsk. salt
2-3 spsk. kakaopulver (uden sukker!)
70 g laktosefri mørk kogechokolade
3 dl laktosefri mini-mælk
2 dl lunkent vand
25 g smeltet laktosefri plantemargarine (jeg brugte den fra AMA)
50 g gær
Evt. AMA bagespray

Fremgangsmåde:
Tag en står skål og bland rugmel, femkornsbageblandingen, sesamfrø og salt sammen. Opløs gæren i det lunkne vand i en anden skål og hæld derefter mælken i og rør godt rundt, inden det forsigtigt hældes i melblandingen mens der røres rundt. Bland dejen godt og hak chokoladen groft og hæld den heri og bland igen. Herefter hældes kakaopulveret forsigtig i og blandes godt. Smelt margarinen let og hæld den i dejen og bland. Til sidst hældes hvedemelet i og røres grundigt. Lad dejen hæve i 30 minutter, et lunt sted under et rent viskestykke.
Brug en mini-rugbrødsform og hæld dejen heri med en ske og form dejen ned med en teske. Jeg bruger også altid AMA bagespray når jeg bruge forskellige bageforme, da den har en “slip-let” funktion og nemt kommer af, inden jeg hælder dejen i formen, så det ville jeg anbefalde at gøre inden rugbrødsdejen kommer i. Pynt gerne med hakkede valnødder, sesamfrø, birkes eller solsikkekerner ovenpå de små rugbrød. Hvis du er meget til søde sager, så kan du sagtens tilføje mere chokolade end de 70 g der står i opskriften og hvis du ikke ejer en rugbrødsform, kan de sagtens formes til små rugbrød i hånden og lægges på bagepapir. En muffinform kan også sagtens bruges. Som beskrevet tidligere, så endte jeg med 16 stk. mini-rugbrød. Antallet afhænger selvfølgelig af størrelsen på den form man bruger.

Bag de små rugbrød i ca. 30 minutter på 200 grader i midten af ovnen.

Photo 29-08-13 01.39.02

 

 

2 Comments
Previous Post
frokost_denlaktosefrieblog
Next Post
klatkager_laktosefri