Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hjemmelavet mango-passionsfrugt sorbet | Den Laktosefrie Blog

Hjemmelavet mango-passionsfrugt sorbet

mango-passion_sorbet_denlaktosefrieblog_dk

I denne varme sommer tid er gadebilledet og stranden tit præget af folk som der spiser is. Selvom det er blevet nemmere at finde is uden laktose, mælk og gluten, så det stadig et begrænset sortiment der tilbydes på markedet. Derfor syntes jeg at det er lækkert med en sorbet, som kan nydes med god samvittighed.

Jeg har altid været glad for passionsfrugt og på det seneste er jeg også blevet ret glad for mango. Den ene dag fik jeg så denne idé at  kombination af de to til en sorbet. Da jeg elsker tingene så frisk som muligt og uden alt for mange konserveringsmidler, så valgte jeg også at lave sorbeten så simpelt som muligt. Her er der hverken brugt æg, sukker, fløde eller vand. Kun frisk frugt og lidt honning 🙂 Fremgangsmåden er ret simpel og tager ikke mere end 5 minutter at fremstille. En sorbet skal heller ikke indeholde fløde og hvis det skal være helt rigtigt, så er der heller ikke noget der hedder hverken “sorbet is” eller “sorbetis”- det hedder bare sorbet. Reglerne for en sorbet er også at den skal indeholde mindst 25% frugt.

Smagen på denne sorbet er både sød og sur. Sorbeten rækker til ca. 5-6 stk. ispinde alt efter hvilken isbeholder man har (dvs. 5-6 portioner is).

 

Ingredienser:

  • 1 stk. stor halvmoden mango
  • 3 stk. modne passionsfrugt
  • 1-2 spsk. fast honning

 

Fremgangsmåde:

1. Vask og skræl mangoen. Skær den i mindre stykker og læg det i en foodprocessor.

2. Tag frugtkødet ud af passionsfrugterne og tilføj dem i foodprocessoren sammen med mangoen. Et godt tip er at bruge en tomatkniv til at pille frugtkødet ud, da det er nemmere og der bliver ikke efterladt rester. Hvis man foretrækker sorbeten uden kerner fra passionsfrugten, kan man vælge at bruge en si og mose frugtkødet ud.

3. Blend mangoen og passionsfrugtkødet sammen.

4. Tilføj honningen. Smag evt. til og blend det hele igen.

5. Hæld derefter blandingen i en isbeholder eller en plastikbøtte og stil den i fryseren i 6-7 timer (tjek den).

 

Efter frysning er sorbeten klar til at spise! Nyd mango-passionsfrugt sorbeten i det dejlige solskinsvejr 🙂

 

mango-passion_2_denlaktosefrieblog_dk

 

0 Comments
Previous Post
Next Post
laktosefrie_produkter_sverige_denlaktosefrieblog_dk