Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Lav selv hjemmelavet LAKTOSEFRI kondenseret mælk | Den Laktosefrie Blog

Hjemmelavet laktosefri kondenseret mælk

kondenseret_maelk_denlaktosefrieblogdk_1

Sødet kondenseret mælk har været brugt i mange år verden rundt til mange forskellige lækre desserter og bageopskrifter. Jeg har set min mor bruge det til mange forskellige bagværk, kagecremer osv. siden jeg var helt lille og hun bruger det stadig, fra tid til anden, i hendes velsmagende kager 🙂
De sidste par år er den også blevet ret populær i Danmark. Den kan efterhånden købes i det fleste supermarkeder. Desværre er det sådan at kondenseret mælk indeholder store mængder af laktose og der findes endnu ikke en laktosefri version.

Da jeg var barn, plejede jeg at spise sødet kondenseret mælk, sådan som den nu er på dåse (dog ikke hele dåsen!). Jeg var helt vild med den søde smag! Men som laktoseintolerant nu, så det er jo desværre forbudt. Men der er jo ingen der siger jeg ikke kan lave min egen. Derfor gik jeg igang med at lave min egen opskrift på kondenseret mælk.
Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke havde forventet at den ville ende med at smage præcis som den man kender fra butikkerne, da jeg jo ikke helt har adgang til de samme ressourcer som producenterne har. Jeg er selv utrolig stolt af resultatet og har nydt den rigtig meget! 🙂 Her får I den så!

Denne opskrift er meget nem at udføre, det kræver dog tid og tålmodighed da det tager 2+ timer at tilberede den.

Opskrifter giver ca. 2,5 dl sødet kondenseret mælk.

Ingredienser:
5 dl laktosefri minimælk
190 g almindelig sukker
50 g laktosefri smør (kan udelades hvis man vil)*

Fremgangsmåde:

1. Find en kasserolle frem og hæld sukkeret samt mælken heri.

2. Tænd kogepladen og sæt den på den mellemste varme.

3. Rør rundt med en piskeris i cirka 10 minutter. Når der begynder at komme damp op, skru ned for varmen og sæt den på det svageste. Husk at røre rundt i mælken i ny og næ.

4. Der vil samle sig noget skum i toppen. Fjer det med en ske.

5. Lad det stå under svag varme indtil der er det halve tilbage af mælken. Det vil typisk tage omkring 2 timer.

6. Tag mælken af varmen når den har fået en tyk konsistens, men er ikke fast. Farven vil også være lidt karamelagtig (se evt. billedet forneden).
*Hvis du vælger at tilføje smør, så tilføj den i den varme mælk og rør godt rundt med en ske (mens den stadig er på kogepladen ved den svageste varme).

7. Lad den stå og trække lidt inden du hælder den i en beholder. Brug eventuelt et rent tætlukket glas som beholder, et marmeladeglas kan f.eks. benyttes til dette.

8. Stil herefter den kondenserede mælk i køleskabet. Hvis mælken stadig er varm/lun efter du har hældt den i en beholder, så lad være med at lukke den til! Giv den først låg på når mælken er helt afkølet.

9. Tjek til den efter nogle timer og rør rundt i den med en ske inden den sættes tilbage i køleskabet igen. Gør dette 2-3 gange. Lad den gerne stå natten over inden brug.

Herefter kan den bruges i diverse bage og dessert opskrifter eller som et alternativt sødemiddel til kaffen.

kondenseret_maelk_denlaktosefrieblogdk_2

 

7 Comments
Previous Post
lagkage_denlaktosefrieblog
Next Post
denlaktosefrieblogdk_risengroed