Hjemmelavet hibiscus sirup

hibiscus_sirup_denlaktosefrieblog

Mange af jer kender sikkert til hibiscus planten, også kaldet Hawaii blomst. Blomsterne kan bruges til mange forskellige ting, i mad, desserter og til hudpleje osv. Jeg har drukket hibiscus te i mange år og elsker den syrlige smag den har. Hibiscus te har en meget smuk rød farve. Man kan både købe den som løs te og som tebrev. Jeg vil dog anbefale hibiscus te i løs form. Det smager simpelthen meget bedre! Jeg har købt dem mange forskellige steder, men den jeg købte for nylig var fra Helsam (min lokale helsekost), til ca. 28,95 for 90 g og den er økologisk. Der står en lille anvisning på pakken til hvordan man tilbereder teen, ligesom der gør på al slags te, men jeg plejer bare at lade den sidde og trække indtil den får en dyb rød farve. Men der er jo smag og behag, da det afhænger af hvor syrligt man vil have det.
Jeg har længe ville afprøve at lave en sirup af hibiscus te og afprøvede det her i weekenden. Det er utrolig nemt at lave og kan bruges til mange forskellige ting. F.eks. som tilbehør til pandekager i stedet for almindelig sirup, i kager, creme osv.

Opskrift på hjemmelavet hibiscus sirup:

  • 1-2 spsk. økologisk hibiscus te
  • 2 dl kogende eller alm. vand
  • 2 dl sukker

Fremgangsmåde:
Hæld hibiscus teen i en lille gryde og hæld vandet i. Bring det i kog i nogle få minutter (ca. 3-5 minutter). Derefter fjerner du hibiscus te bladede fra vandet og tilføjer sukkeret. Set det på komfuret og bring det i kog. Rør gerne rundt i det et par gange. Lad det koge så meget til der ca. er det halve af vandet tilbage. Man kan som regel også se det på konsistensen der er mere tung og sirupagtigt. Kan opbevares i et marmelade glas eller andet lignende og den behøver ikke at stå på køl. Jeg opbevarer min ved stuetemperatur i mit køkkenskab 🙂

Tjek evt. min opskrift på hvordan man kan lave hibiscus creme til kage ved at klikke her

20130708-174600.jpg

5 Comments
Previous Post
roulade_denlaktosefrieblog
Next Post
cocio_denlaktosefrieblog