Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hjemmelavede italienske Grissini | Den Laktosefrie Blog

Hjemmelavede italienske Grissini

laktosefri_grissini

Jeg har længe ville lave italienske hjemmelavede grissini! I dag fik jeg så endelig tid til at eksperimentere med det og endte med et dejligt resultat. Jeg fik lavet 2 forskellige slags. Den ene var en helt almindelig grissini og den anden var med frisk spinat og af tilbehør fik jeg tilføjet krydderier, sesamfrø og birkes.

Opskrift på hjemmelavede grissini (ca. 25 stk.)

Grunddej:
40 g gær
2,5 dl lunkent vand
1 knivspids sukker
400 g mel
1 tsk salt
3 spsk olivenolie

Spinatdej:
En god håndfuld friske spinat blade
Forskellige krydderier (chili, hvidløgspulver, sort peber, rød peber)

Pynt:
Sesamfrø
Birkes
Hørfrø

Forvarm ovn til 225 grader (afhængigt af ovn, 200 grader). Gæren skal smuldres i en lille skål sammen med det lunkne vand og derefter tilsættes sukkeret. Fra de 400 g mel, tages der 4 spsk. og tilsættes gærblandingen, som derefter tildækkes med et viskestykke og sættes til forhævning i 15 minutter. I de 15 minutter, kan du hakke spinaten fint og tilsætte krydderiblanding.
Resten af melet skal sigtes ned i en skål og der laves en fordybning i midten hvor gærblandingen skal hældes i. Tilsæt salt, olivenolie og ælt dejen til en blød messe og form og del den i 2 dele. Tag den ene del dej og tilsæt det hakkede spinat og bland / ælt godt og form den til en kugle. Ælt den anden del også og form den til en kugle. Sæt den begge kugler dej tildækket et lunt sted i 1 time, til den ca. er hævet til dobbelt størrelse.

Spred lidt mel på bordet eller et skærebræt og ælt dejene (hver for sig) og del dem til små kugler på ca. 2 cm. Rul kuglerne ud til ca. 25-30 cm tynd lang stang. Hvis du vil tilsætte sesam eller birkes, så pensl stængerne let med lunkent vand og dyp dem ned i sesam hørfrø eller birkes. Læg stængerne ved siden af hinanden på en bageplade dækket med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en bagerist.

God fornøjelse! 😉

2 Comments
Previous Post
Next Post