Fyldte tortilla wraps med grønt og tortilla chips

tortilla_denlaktosefrienlog_dk6

Herhjemme elsker vi mexicansk mad og vi laver tit forskellige tortilla wraps, nachos og fajita. Min kæreste kom så hjem den ene dag efter arbejde og tryllede denne ret frem, mens jeg sad i stuen. Jeg troede, at han bare lavede almindelige tortilla wraps, og blev derfor ret overrasket da jeg så ham tage dem ud af ovnen. Det smagte simpelthen så fantastisk og jeg blev SÅ mæt! Det er en yderst lækker ret og jeg synes bestemt ikke at I skal snydes for en opskrift 😀 Så her er den.

Santa Maria’s tortilla wraps indeholder ikke mælk, ifølge deres ingrediens liste. Derfor anbefaler jeg disse. De føres i de fleste supermarkeder. Man skal dog være opmærksom på når man køber tortilla chips, da nogle af dem indeholder laktose, dette er især dem med smag (fx. tortilla chips med oste smag). Her er der blevet brugt majstortilla chips uden smag.

 

Ingredienser:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse chili bønner
  • 1 dåse hakkede tomater med chili
  • 1 stk. frisk avocado
  • 2-3 stk. friske forårsløg
  • 1/2 agurk
  • 1 pk. Santa Maria Tortilla Wraps (uden mælk)
  • Paprika 
  • Friskkværnet havsalt
  • Friskkværnet sort peter
  • SpiZe Chili Mix
  • Rapsolie til stegning
  • Tortilla majschips til servering
  • Evt. hot eller medium salsa til servering

 

Fremgangsmåde:

1. Tag en stor gryde frem og svits kødet med lidt rapsolie.

2. Krydr med salt, peber, paprika og chili mix.

3. Tilsæt de hakkede tomater. Hæld væsken fra bønnerne og tilsæt det til kødet.

4. Lad det simre under et låg i ca. 20 minutter ved svag varme. I mellemtiden kan man varme ovnen op til 210°C.

5. Når kødet er klar, fodeles det på wraps og rulles sammen. Brug evt. en tandstik hvis de åbner sig igen. Del dem i 2 med en kniv.

6. Læg de fyldte wraps på en bradepande og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter.

7. Imens de fyldte wraps er i ovenen, kan man tilberede den grønne salat. Skær agurken og avocadoen i små tern. Snit forårsløgene i skiver. Bland det hele sammen i en skål.

Servér de fyldte wraps med den grønne salat og tortilla majschips. Man kan evt. servere det med lidt salsa ved siden af.

Tip! Eftersom de fyldte tortilla wraps er adskilt, så kan man evt. gratinere enkelte af dem med ost, hvis nogen ved middagsbordet ikke er laktoseintolerante. Min kæreste er fx. ikke laktoseintolerant, så nogle af de fyldte wraps blev gratineret som man også kan se på et af de nederste billeder 🙂

 

tortilla_denlaktosefrienlog_dk

 

tortilla_denlaktosefrienlog_dk2

 

tortilla_denlaktosefrienlog_dk4
Den laktosefrie version uden ost, til laktoseintolerante
tortilla_denlaktosefrienlog_dk5
Den “ikke laktosefrie” version, hvis man har gæster der ikke er laktoseintolerante.
0 Comments
Previous Post
denlaktosefrieblog_dk_tyksteg3
Next Post
denlaktosefrieblog_mit_koeleskab