Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Flødekartofler med stegt kyllingefilet | Den Laktosefrie Blog

Flødekartofler med stegt kyllingefilet

floedekartofler_kylling_denlaktosefrieblog

Her den anden dag, fik min kæreste og jeg pludselig lyst til flødekartofler og da vi også skulle have noget kød og grønt til, så blev det sådan lidt spontant til kyllingefilet og grønne bønner til. Som vi alle sammen ved, så er der jo selvfølgelig fløde i flødekartofler og vi laktose-mennesker kan jo ikke tåle det. Det er så ikke et problem da Arla har en laktosefri fløde!

Flødekartofler blevet lavet på mange forskellige måder, nogle tilsætter ost i sammen med fløden, eller tilsætter forskellige grønsager, såsom porrer osv. Men jeg synes at kombinationen af kartofler, fløde og lidt krydderier er nok, så her får I min egen opskrift på lækre laktosefrie flødekartofler med stegt kyllingefilet og grønne bønner.

Denne gang har jeg ikke skrevet mængde af de forskellige fødevarer man skal bruge, da det er op til en selv hvor meget man vil lave.

Opskrift på flødekartofler med kyllingefilet 

Friske nye kartofler
Arla Laktosefri piskefløde 36%
Kyllingefilet
Friske grønne bønner (frosne kan også sagtens bruges, bare husk at sætte dem til at tø lidt op inden brug og skyl dem med vand)
Oliven olie
Raps olie
Forskellige krydderier (jeg bruger Chili mix og Paprika fra “SpiZe”)
Frysetørret persille
Friskkværnet havsalt
Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne, vask dem og skær dem i runde skiver og lav dem i en ovnfast fad (spred dem i fadet). Derefter tilsæt salt, peber og de resterende krydderier efter smag, vent dog med persille. Hæld fløden i så den dækker kartoflerne og ca. en halv centimeter over. Tilsæt herefter persille og læg den i ovnen. Bag flødekartoflerne i ca. 40 min på 225 grader. Du kan tjekke om flødekartoflerne er klar ved at bruge en spids kniv og stikke i kartoflerne. Hvis de er bløde, så er de klar til at tage ud (og de må gerne være gyldenbrune ovenpå, men ikke alt for meget). Bagetiden afhænger også af hvor meget der er i fadet.

Mens flødekartoflerne er i ovnen, kan du stege kyllingefileterne og de grønne bønner. Tag en pande og hæld en smule raps olie, smag til med krydderier til kyllingen og stegt dem indtil de er gyldenbrune og gennemstegt indeni (tjek evt. med en kniv). Vask de grønne bønner, hæld lidt oliven olie på en pande og hæld bønnerne deri. Steg dem i middelvarme, smag til med salt og forskellige krydderier. Bønnerne er klar når de er mørkegrønne og gyldenbrune.

0 Comments
Previous Post
my_pesto
Next Post