Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Chokoladeroulade med jordbær og hvid chokolade creme | Den Laktosefrie Blog

Chokoladeroulade med jordbær og hvid chokolade creme

chokoroulade_denlaktosefrieblog

I dag lavede jeg en chokoladeroulade til at servere til kaffe, da vi fik gæster. Den var succesfuld og fadet er nu efterladt med krummer 🙂 Så her får I min nemme opskrift på en laktosefri chokoladeroulade, der er baseret efter samme fremgangsmåde som denne almindelige roulade jeg bloggede om for et par dage siden.

Opskrift på dej til chokoladeroulade:
2 dl sukker
2 dl mel
3 æg
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand
3-4 spsk. kakaopulver

Jeg vil anbefale at man laver cremen inden man laver rouladen. Da man skal bruge blødt smør til begge creme, så er det en god idé at tage smørret ud et par timer inden brug.

Fremgangsmåde for dej:
Forvarm ovnen på 250 grader. Hæld sukker og æg i en skål og pisk indtil dejen er hvid og luftig. Bland mel, bagepulver, vanillesukker, kakaopulver sammen og tilsæt det til dejen lidt efter lidt igennem en stor si, imens der piskes. Til sidst tilsætter du det kogende vand. Smør en stor flad bradepande eller dæk den med bagepapir inden dejen hældes ovenpå. Dejen bages i ovnen i ca. 5-7 minutter på 250 grader. Når den tages ud af ovnen, så skal den køles lidt af inden man tilføjer creme og ruller den. Stil den gerne i køleskab i mindst 1 time inden servering, så smager den bedst. Sigt gerne lidt flormelis på toppen af rouladen.

Opskrift for jordbær med hvid chokolade creme:
4-6 stk. friske jordbær
50 g laktosefri hvid kogechokolade (Klik her for at se på laktosefri kogechokolade fra Tyskland)
75 g laktosefri blødt smør
Evt. 1-2 tsk. hjemmelavet hibiscus sirup (se min opskrift på hjemmelavet hibiscus sirup)

Fremgangsmåde for creme:
Smelt kogechokoladen i et vandbad. Hæld det bløde smør og den smeltede chokolade i en skål og pisk med en håndmikser indtil det er godt blandet. Vask jordbærrene, skær toppen af og skær dem i mindre stykker inden de hældes ned i skålen med chokoladen og smørret. Tilsæt evt. hibiscus sirup. Et alternativ til hibiscus sirup er at hælde 1-2 spsk. flormelis (med en si), hvis man ønsker det ekstra sødt, ellers er den hvide chokolade nok. Pisk det hele godt igennem til jordbær stykkerne er blandet godt ind i cremen. Det gør ikke noget der er jordbær klumper i cremen.

0 Comments
Previous Post
Next Post
rabarbersnitter_denlaktosefrieblog