Broccoli-Kartoffelmos

broccoli-kartoffelmos_denlaktosefrieblog_dk

Dette er nok et af de nemmeste og sundeste opskrifter jeg har lavet. Jeg lavede det tit dengang jeg var studerende, da det var både nemt og hurtigt. I opskriften bruger jeg laktosefri mælk, fordi jeg synes kartoffelmos smager altid lige lidt bedre med mælk i. Det giver en rigtig dejlig og cremet konsistens, men det kan selvfølgelig udelades hvis man ikke vil have mælk i 🙂

Opskriften rækker til 2 personer.

 

Ingredienser:

  • 1 kg. kartofler
  • 1 stk. broccoli
  • 50 g laktosefri smør
  • 1 dl Arla Laktosefri Minimælk (kan udelades)
  • Salt

 

Fremgangsmåde:

1. Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem. Kartoflerne skal koges til de er helt bløde. Tjek det evt. ved at prikke kartoflerne med en kniv. Husk at tilføje lidt salt.

2. Fjern bladende fra broccolien og skær dem i mindre stykker. Kog det i en gryde med vand, der lige præcis dækker det hele. Kog dem indtil de er helt bløde. Husk at tilføje lidt salt.

3. Når kartoflerne er klar, hældes vandet fra, så der er ca. en kvart tilbage. Derefter skal det moses med en kartoffelmoser.

4. Gør det samme med broccolien (husk dog at hælde ALT vandet fra broccolien inden det moses!)

5. Hæld broccolimosen ned til kartoffelmosen og mos/bland det hele sammen. Smag evt. til med salt hvis det mangler. Tilføj smør og mælk og bland det hele godt.

Så er broccoli-kartoffelmosen klar! Husk at servere den straks, mens den stadig er varm 🙂

 

 

Stellet brugt på billedet er fra Poul Pava Organic serien fra Aida

 

1 Comment
Previous Post
Next Post