Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/denlaktosefrieblog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Anmeldelse af laktosefri smør | Den Laktosefrie Blog

Anmeldelse af laktosefri smør

laktosefri_smoer_DLB

Da Arla lige har lanceret en laktosefri smør, tænkte jeg at det var på tide med en lille anmeldelse omkring laktosefri smør. Jeg snakkede med Arla sidste år, i juli måned og spurgte dem omkring deres planer for at lanceret laktosefri smør herhjemme i Danmark, nu hvor Sverige allerede havde smør fra både Arla og Valio Eila. De svarede, at de kiggede på muligheden for at få et lignende produkt herhjemme, men de sagde ikke hvornår det ville ske.

Som de fleste af jer ved, så lancerede Coop Danmark,  tilbage i starten af året (2014) en serie af laktosefrie produkter, hvor et af dem var en laktosefri smør variant (Valio Eila). Den har jeg haft fornøjelse af at smage et par gange inden den kom til Danmark, idet min kæreste var så sød og købe noget med hjem til mig, da han var i Sverige sidste år. For nyligt lancerede Arla deres egen variant af laktosefri smør. Jeg vil her fortælle jer lidt om forskellen, samt smagen på de 2 slags laktosefrie smør der nu er at finde på det danske marked.

Arla Laktosefri Smørbar (lanceret marts 2014)
Smørret fra Arla kan købes i en praktisk emballage, som vi kender fra Kærgården og andre smør produkter. Den dufter og smager rigtig dejligt, og efter min mening, kan smagen sammenlignes med smør fra Kærgården. Da den er smørbar, så er nem at bruge i madpakken.
Forhandler: Rema 1000
Pris: 15,00 kr.

Valio Eila Smør (lanceret januar 2014)
Dette smør er mere hvad jeg ville kalde for “madsmør” og dermed til at bage. Den er fantastisk til bagværk og diverse retter med smør. Smagmæssigt, synes jeg at den smager rigtig godt. Dette smør er dog ikke ligeså smørbart som Arla’s laktosefrie smør. Så hvis man søger noget til rugbrødet, så er Arla’s mere velegnet.
Forhandler: Valio Eila Smør kan købes i Coop’s butikker, der består af Kvickly, Fakta, Super Brugsen, Dagli’ Brugsen, Fakta Q og Irma.
Pris: 19,95 kr.

I bund og grund: Hvis man skal bage eller lave mad med smør, så anbefaler jeg Valio Eila’s laktosefrie smør. Hvis man derimod skal have smør til brødet, så anbefaler jeg Arla’s laktosefrie smør 🙂 Alt i alt er det dog smag og behag, hvad man selv foretrækker, samt søger i et produkt.

Jeg synes iøvrigt, at det er rigtig dejligt, at se at der er hele 2 laktosefrie smør produkter, at finde på det danske marked, og det er især dejligt at de er forskellige. Jeg er personligt meget glad for Valio Eila laktosefri smør, men jeg savnede “almindelig” smør som Kærgården (og især at den var i en praktisk indpakning, når der ikke skulle bages) og det ønske har jeg nu fået opfyldt, ved at Arla lancerede deres egen laktosefrie smør variant.

 

 

 

0 Comments
Previous Post
DLB_laktosefrie_floedeost
Next Post